SÄHÄKKYYTTÄ LOHJALLA

//SÄHÄKKYYTTÄ LOHJALLA

Kauden rankingsarja saatiin päätökseen Lohjalla. Varsinkin sunnuntaina saimme nauttia karvalakista parhaimmillaan. Sähäkkyyttä, vauhtia, nopeita tilanteita, puuska-alueita, siftejä. Yhdentoista kisan jälkeen saimme voittajat selville.

Lauantaiaamu valkeni Lohjalla, niin kuin joskus aikaisemminkin Karvalakissa, paljon kosteutta ilmassa, peilityyni järvenpinta. Iloksemme olimme saaneet vierailevaa naiskauneutta mukaan karkeloihin, nepatytöt Rosa & Rose olivat lainanneet Jekun ja olivat valmiita taistelemaan kisan voitosta. Pientä jännitystä oli havaittavissa 505-tiimien liikkeissä, olivathan tytöt näyttäneet mallia fliitille jo 2012 miten kevyessä kelissä paatti kulkee.

Kahden maissa saimme tuulta tarpeeksi, joten ei muuta kun veneet vesille. Neljä lähtöä ehdimme ajaa suhteellisen vaativissa olosuhteissa. Tuulta oli ehkä 3 m/s. Paine-erot puffien ja lullien välillä olivat suuria, eli tuulialueita piti seurata hyvin tarkkaan. Siftejäkin oli jonkun verran, tosin merkittävästi vähemmän kun normaalisti Lohjalla. Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa Turkulaiset, Jukka/Antin ja tyttöjen hengittäessä niskaan. Kisapäivän päätteeksi tarjolla oli makaroonikanalaatikkoa, virvoitusjuomia ja saunomista.

Sunnuntaiksi oli luvatta lisää tuulta. Seitsemän lähtöä ajettiinkin jo kunnon trabakelissä. ”Sifti vie ja puuska tuo” oli päivän teema. Lähtövoitot menivätkin mukavasti ristiin. Tytöt joutuivat valitettavasti jättämään kisat kesken välinerikon johdosta, mutta ehtivät he kuitenkin muutaman tiukan racen ajamaan. Sunnuntaina Jarin kouluttama Mikko oli jo mainiossa kisavireessä, joten FIN-9069 oli myös vahvasti mukana kahinoissa. Lauantaina uusi gasti olikin jo saanut 505-kasteen. Mikko liittyi siis heti ensimmäisenä purjehduspäivänä laajaan joukkoon fiveläisiä, ”spinnupuomin päähän saaneet”. Musta silmä ei sunnuntaina menoa haitannut. Tiukan kisan veivät kotiin tänä vuonna Kaitsu/Halza 13 pisteellä. Jukka/Antti kakkonen 15. pisteellä. Tytöille DNS:stä huolimatta kolmas sija 33. pisteellä.

Jukan ja Antin kakkossija tarkoitti myös rankingsarjan voiton varmistumista. Paljon onnea Nieminen/Salonen rankingsarjan voitosta. Ehdottomasti fliitin tasaisin venekunta!

Kiitokset järjestelyistä ja hyvästä seurasta. Katse kohti ensi kautta.

FIN-8927 Kaitsu

 

Tulokset täältä:

http://www.lohjanpurjehtijat.fi/@Bin/278562/505+karvalakki+tulokset.pdf

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.