Kilpailukalenteri

/Kilpailukalenteri

Kilpailukalenteri 2018

View All Events

Kaudella 2018 kilpaillaan neljä rankingia Suomessa. Kalenteri on pyritty muodostamaan siten, että kilpailuista muodostuu tasapainoinen ja vaihteleva kokonaisuus. Kilpailujen aikataulutus on pyritty järjestämään niin, että  osallistuminen tärkeimpiin kansainvälisiin kilpailuihin onnistuu urhaamatta useaa Suomen kilpailua.

Kotimaista ranking-sarjaa on kiva täydentää ulkomaisilla kilpailuilla, jotka on helppo liittää osaksi Gdynian MM-kilpailuihin valmistautumista sekä sieltä kotiutumista. Veneen jättämisestä ulkomaiselle pursiseuralle pitää neuvotella ko. pursiseuran satamamestarin kanssa.

Katso lisää osoitteesta http://www.int505.org/ tai http://www.int505.de/ => Tarkista myös tapahtumien ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet kilpailujen järjestäjiltä.

Tsekkaa myös kansainvälinen google-kalenteri!

Kovatasoista kisaamista kaipaaville!

Rennon urheilullinen porukka toivottaa tulokkaat tervetulleeksi luokkaan ja auttaa veneen hankkimisessa sekä kisataitojen hiomisessa.

505 Ranking-säännöt

1. Suomen 505 Ranking Sarja
Vuosittainen “Suomen 505 Ranking” -kilpailusarja koostuu rankingosakilpailuista (“osakilpailu”). Rankingsarja on venekuntakohtainen siten, että vähintään toisen miehistön jäsenen on oltava sama kaikissa venekunnan lopulliseen rankingtulokseen luettavissa osakilpailuissa. Suomen 505 liiton vuosikokous päättää seuraavan vuoden osakilpailujen kokonaismäärästä ja siitä kuinka monta osakilpailutulosta lasketaan lopullisiin tuloksiin.

2. Rankingpisteiden ja tulosten laskeminen
Pisteet lasketaan osakilpailu kohtaisesti ja osakilpailusta ansaitut rankingpisteet määräytyvät kunkin veneen oman sijoituksen, osallistuneiden veneiden lukumäärän mukaan liitteessä 1 esitetyn taulukon kaavan mukaisesti. Veneen katsotaan osallistuneen osakilpailuun, kun sillä on vähintään yhdestä lähdöstä muu tulos kuin DNC tai DNS. Jos vene ei osallistu rankingosakilpailuun, kirjataan sille nolla (0) rankingpistettä tästä kilpailusta. Rankinpisteitä saa vain rankingsarjaan kuuluvasta osakilpailusta. Rankingsarjan voittaa venekunta, jolla on kauden viimeisen osakilpailun jälkeen eniten rankingpisteitä kun poisheitot on huomioitu.

3. Kilpailukalenteri ja rankingtulokset
Ranking kilpailukalenteria, tulostilannetta ja lopullisia tuloksia ylläpitää Suomen 505 liiton hallitus ja ne on nähtävillä liiton internetsivuilla www.int505.fi.

4. Palkintojen jako
Ranking-kiertopalkinto jaetaan viimeisen osakilpailun palkintojenjaon yhteydessä sekä kippareille että gastille. Jos miehistö vaihtuu kauden aikana palkinnon saavat ne henkilöt jotka ovat ajaneet venekunnassa eniten lähtöjä. Kiertopalkinto tulee palauttaa 505 liiton hallituksen edustajalle ennen seuraavan kauden viimeisen osakilpailun ensimmäistä lähtöä.

LIITE 1
Osakilpailusta veneen saamat rankingpisteet lasketaan seuraavan kaavan mukaisesti:

p : veneen rankingpisteet

a : veneen sijaluku

b : osallistuneiden veneiden lukumäärä

Osakilpailukohtainen pistemäärä pyöristetään lähimmäksi kokonaisluvuksi.

Pistetaulukko:

Kilpailusta veneen saamat ranking pisteet on myös luettavissa oheisesta taulukosta (laskettu yllä mainitulla kaavalla).