Miksi 505?

/Miksi 505?

Sail the ultimate skill boat

 505 on kehittävä ja monipuolisesti säädettävä vene, joka plaanaa kryssillä

5,05 syytä purjehtia fiveä

1 - Kovatasoiset kilpailut

Fivessä on kova taso Suomessa ja maailmalla. Kotimaisen tason mittariksi sopii – yllättävää kyllä – kölivenepurjehdus. Vuoden 2012 ORCi MM-regatassa nimittäin Jukka Niemisen Salona 37 Neverita miehitettiin kokonaan fivepurjehtijoilla, joista osa ei ollut edes nähnyt venettä aikaisemmin, saati purjehtinut. Jukka kipparoi fivejengin pikkuluokassa kylmiltään sijalle 10. parhaana suomalaisveneenä. Maailmalla regattojen kärjessä keikkuu olympialaisista, America’s Cupista, Volvo Ocean Racesta ja muista eliittikinkereistä tuttuja nimiä.

2 - Urheilullisuus

Fiveä ei purjehdita pelkällä pullamössöllä, tarvitaan myös ruista. Ja kun Kipparikilta ja Gastiliitto toimivat saumattomasti yhteen, palkitsee vene miehistöään mahtavalla kryssiplaanilla. Ylämerkillä humahtaa spinnu auki ja vauhti kiihtyy entisestään. Kevyellä tuulella peli muuttuu, veneenkäsittelyn herkkyys korostuu. Taito on kovaa valuuttaa kaikissa keleissä.

4 - Yhteishenki

Fivessä on vahva yhteishenki niin kotimaassa kuin kansainvälisissä aallokoissa. Kaveria ei jätetä itsekseen rantaan turaamaan – kokeneemmat auttavat tulokkaat vauhtiin ja pitävät huolen siitä, että hyvä meininki säilyy.

3 - Kehittyminen

Five on purjehtijaansa kehittävä vene. Kaikki on trimmattavissa ja kaikki myös vaikuttaa vauhtiin. Vene on helppo, mutta samalla sopivan haastava käsiteltävä. Säädettävyys takaa eri kokoisten miehistöjen kilpailukyvyn.

5 - Edullisuus

505 on aikaa ja käyttöä kestävä vene. Koska runkomateriaali on vapaa, ovat veneenrakentajat tehneet veneistä lujia ja jäykkiä. Eksoottiset materiaalit, kuten kevlar, hiilikuitu ja epoksi ovat olleet fivessä tavallisia jo kymmeniä vuosia. Alkuun pääset siis vaatimattomallakin investoinnilla, sillä esimerkiksi 90-luvun rungot ovat yhä kilpailukykyisiä. Jos ostat ihka uuden, saattaa henki salpautua hetkeksi… mutta toisaalta sitten allasi onkin huippuvene kymmeniksi vuosiksi.

505 käyttöön ilmaiseksi!

Suomen 505-liitto antaa lupaaalle miehistölle ilmaiseksi käyttöön FIN-8224-veneen kaudelle 2016.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesti 15.4. mennessä Timo Vennoselle osoitteeseen venntim@gmail.com. Kerro ainakin purjehdustaustasi, tavoitteistasi ja siitä miten moneen rankingsarjan kilpailuun aiot osallistua. Huomaa, että five on kahden hengen vene, eli mainitse kenen kanssa aiot purjehtia.

Liiton hallitus tekee valinnan hakemusten perusteella 1.5. mennessä. Valinnasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti, mutta myös liiton verkkosivuilla että facebook-sivuilla.

Tervetuloa mukaan!