YES Pfingstregatta loppuunkäsitelty

//YES Pfingstregatta loppuunkäsitelty

Olipa kisat! Kolmen päivän aikana saimme ajettua kolme lähtöä. Tuulta oli ajoittain vähän, mutta harvoin on nähty vastaavaa säätöä järjestäjien puolesta. Maanantain järjestelyt olivat jo hieman paremmat, kun kisajärjestäjiä ja ratahenkilökuntaa laitettiin vaihtoon saksalaisten nostaessa älämölön. Maantaiaamuna tuulta oli jälleen niukanpuoleisesti, joten raidallinen kaulaliina hilattiin salkoon. Rata-alueemme oli onneksi siirretty lähemmäksi satamaa (vain 2-3 mailia alueelle). Pienen odottelun jälkeen turkulaiset päättivät lähteä vesille selvittelemään tuplapuomien saloja ja hakemaan trimmejä kohdilleen. Toinen suomalaisista vauhtikaksikoista jäi vielä arpomaan aikataulujaan, illalla lento Suomeen.

Tuulen noustessa muukin porukka hätyyteltiin vesille ja noin yhden maissa saimme lähdön aikaan. Tuulta ehkä 4m/s. Jari/Tumppi pääsi heti lähdössä kokeilemaan Boysenien ja Hunger/Kleinerin nousukulmia, turkulaisten taas ottaessa kehnon lähdön. Aamupäivätreeneissä Lindfors/Halonen olivat löytäneet trimmit kohdalleen, ja vauhti oli eri luokkaa kun sunnunaina. Ylämerkillä turkulaiset about seitsemäs, Hamppi/Tumppi jonkun verran perässä. Ilo oli huomata ettei nousukulmissa eikä kryssivauhdissa ole mitään hävettävää, lensitkin kulkivat hyvin kärjen mukana. Maalissa Kaj ja Halza olivat kahdeksas parin MM-voittajan perässä. Taisi yksi tosin jäädä taaksekin. Jari/Tumppi jättivät leikin kesken viimeisellä lenkillä, lennot eivät fiveläisiä odottele.

Harmi ettei enempää lähtöjä saatu ajettua. Selkeästi uusi vene erillaisine trimmeineen vaatii tietyn määrän treenitunteja, ennenkun rutiini löytyy, ja ajatukset voi taas siirtää venekäsittelystä taktiikkaan ja tuulenlukemiseen. Nyt vaan vesitunteja alle niin MM-kisoissa näytetään. Kummatkin tiimit esittivät ajoittain vauhtia joka on aivan maailman huipun kannoilla.

Kaj

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.