Svartbäckin regatta takarivistä nähtynä

//Svartbäckin regatta takarivistä nähtynä

Useimmiten kisaraportin laatiminen lankeaa voittaneelle veneelle, mutta mitä jos katsoisimme kisaa tällä kertaa viimeisen veneen vinkkelistä?

No niin. Eli viimeisenä maaliin tuli joka lähdössä 8224, jonka purjehti 8632:n isopurjeella. Kysehän on kuuluisasta Jekkufivestä, jonka painolastipullot olivat ikävä kyllä tyhjät. Liekö tuo syynä kehnoon performanssiin vai kelpaisiko selitykseksi Lehtonen/Vennonen -miehistön olemattomat vesitunnit ja liiankin vankka gastitausta? Oli miten oli, Svartbäckiin pääsimme Tumpin ja Hampin lainattua suosiollisesti kakkosvenettään.

Ja kyllä se kannatti! Vaikka vauhti ei päätä huimannut, vaikka trimmit olivat kateissa ja manööverit kankeita, oli vesillä hauskaa. Ilonaiheena oli mm. se, ettemme olleet ihan aina viimeisenä ylälipulla. Ja välistä meno tuntui ihan purjehdukselta, vaikka muutama uusi paalusolmu piti aina välillä vanhaan sotaratsuun kyhätä.

Launtaina tuuli puhalteli välillä navakasti, mutta siitäkin selvittiin vain yhdellä gastin teepussituksella. Sunnuntaina puolestaan oli kevyttä ja erittäin kevyttä sekä shiftailevaa ja erittäin shiftailevaa. Emme saaneet 8224:n mastoa riittävän pystyyn, mutta mieltä jäi kaihertamaan olimmeko onnistuneet rikaamaan maston jotenkin *ituralleen. Tokkopa kuitenkaan olisimme kärkeä kolkutelleet. Oppia tuli kyllä kosolti, joten kisaaminen kannattaa aina.

Svartbäckin satama yllätti mukavalla tunnelmallaan, mutta myös mataluudellaan. Kovemmalla tuulella olisikin ollut aika mahdoton päästä rannasta tai rantaan. Vähäinen venemäärä yllätti myös, vaikka kaksi FIN-fiveä olikin Kielissä. Talviunilta on herätty, onhan?

Entä tulokset? Kas tässä:

  1. The usual suspects Pentti / Toivanen
  2. Hiilijalat Hyysalo / Kääpä
  3. Lennartin sisko ja Lennart Maisniemi / Dillemuth 
  4. Spinnupuomin kosto  Nieminen / Salonen
  5. Kippari ui, gasti ui Pöyry / Pietilä
  6. Peräpään ponnistus Lehtonen / Vennonen

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.