IDM kolme neljästä !

//IDM kolme neljästä !

Lauantai oli kolmas kisapäivä ja ensimmäinen aurinkoinen sellainen, valitettavasti vain sään osalta. Aamulla vesille ja 4,5h venailua starttialueella. Järjestäjillä oli jo ajatettuna neljä starttia eli heillä ei ollut tarvetta lähettää alle 3 m/s keliin vaikka päällä oli kokoajan noin 2 m/s keliä. Edellisenä päivänä kuitenkin ajettiin startteja joissa vauhdit olivat 0,7 ja 1,5 solmun välissä. Positiivisen arvosanan järjestäjät saavat siitä, että vesillä oli kahvitarjoilut myös purjehtijoille.

Kun päivän ensimmäinen puffi tuli startti ammuttiin heti käyntiin. Startissa haettiin lipunpäätä josta myös lähdön voittajat starttasivat. Erona vain se että he lähtivät vapaisiin keleihin kun taas yläpuolellamme ollut fleetti karkasi linjalta päällemme. Ehkä he olivat yli ehkä ei, mutta joka tapauksessa starttimme muutaman muun veneen kanssa meni lopullisesti pilalle kun jokilaiva tuli 100m lipulta lohkaisten fleetin keskeltä. Kärki ehti edestä vasempaan laitaan mihin piti mennä ja me muut otettiin sitten vendat pabikselle ja kaikista perät körötellen rinta rinnan jokilaivan kanssa, DFL ja perään. Vauhti oli ihan ok mutta kun kelikin hyytyi niin hyytyi takaa-ajokin. 12 sijaa poimittiin vielä moinavassa ja todella shiftailevassa ”self tacking” kelissä ja päädyttiin sijalle 17. Pieni lohtu oli että saatiin todella kehnon startin jälkeen nousujohteinen kisa mutta siinäpä ne päivän uutiset olikin. Illalla aloitimme uuden heloitusprojektin jotta saadaan spinnuttelu vielä jouhevammaksi ja vene nopeammaksi. Innostuttiin heloituksesta niin paljon että regatta dinner meinasi jäädä väliin. Tästä on hyvä lähteä kohti päivää numero 4.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.