IDM Finaali !

//IDM Finaali !

Viimeinen päivä ei tuonut muutosta säähän eikä tuloksiin. Päivän ensimmäinen startti pitkällä ja kapealla joskin shiftailevalla selällä tuuli hivenen enemmän etelästä. Mahdollisuudet hyvään loppusijoitukseen oli menneet jo edellisenä kahtena päivänä, joten hyökkäys mode oli muutettu treeni modeen ja teemana yllättäen startit ! Päivän ensimmäinen startti tultiin taas jyrätyksi, mutta se johtui siitä että koko fleetti oli linjasta yli. Siis uusinta starttiin idealla että otetaan se hyvä startti. Toinen yritys ja saimme, korjaan otimme hyvän startin. Ensimmäinen kryssi ajettiin juuri niin kuin olimme suunnitelleetkin. Hyvässä vapaassa raossa, ei pieniin shifteihin vendaten vaan major luokan shiftit kotiin. Kryssi menikin 19/20 täysin nappiin, hyvällä kyydillä kärjen ollessa iholla. Vielä 100 metriä ennen prikkaa olimme johto veneestä gps datan mukaan 20 metriä takana sijalla 5. Yläprikka oli kuitenkin asetettu ihan lammen oikeaan reunaan 50 metriä rannasta. Sitten alkoi se lulla / puffi / shifti / lulla / shifti härdelli, jossa olimme koko regatan vähän ulkona. Lopputuloksena prikan kierto sijalla 21. Siinä se sitten oli, viimeisillä lensseillä kokeiltiin omia reitinvalintoja, tuloksena poimittiin kolme sijaa ja menetettiin kolme sijaa..

Päivän toiseen startiin ja 30 sek. ennen paukkua major shifti. Tumppi luki tilanteen hyvin koukattiin parit veneet alta ja parit ehkä radan puolelta ja otettiin juuri oikea paikka linjalla, mutta germaanien ”yhteisymmärrys” tilanteessa oli selkeä ja kaikki painoivat joukolla yli linjan. Meidän täydellinen paikka vedettiin takaisin yleisellä takaisinkutsulla. Toinen yritys ja oltiin hyvällä paikalla ja saatiinkin hyvä startti, mutta jälleen fleetti yli linjan. Kolmas ja päivän viimeinen startti ammuttiin sitten isoon vasurin shiftiin. Olimme erittäin hyvässä paikassa, sillä takana olleet ja regatan jo voittaneet Meike ja Holger raivasivat itsensä yläpuolelle tilaa ja kaistan pabikselle auki. Meillä oli alla hyvin tilaa kiihdyttää ja kun Saksan Mestarit vendaisivat olisi meilläkin kaista oikealle täysin auki. Regatassa lopulta toiseksi sijoittunut Lutz Stengel oli kuitenkin jättänyt huomioimatta meidän kiihdytyksen ja kun paukku tuli, pojat niittasivat katsomatta taakseen vendan pabikselle suoraan poikittain eteemme. Jouduimme väistämään hätävendalla, jota emme voineet viedä loppuun, kun altamme oli jo Morten Bockagi  painamassa kohti oikeaa laitaa. Lopputulos oli että meidän startti puihin, Stengel pyörimättä vauhtiin ja vendalla oikealle, Bockagi otti meidän kaistan ja Meike vendalla lähtövoittoon. No kun sitten minuutin tappelun jälkeen saatiin vapaa kaista niin ammuttiin perään. Mutta major shiftin loputtua aikanaan oikea laita tyhjeni eteemme ja jälleen olimme keskellä epäpuhdasta ilmaa, ilman mahdollisuutta ottaa shiftejä oikein. Lähdön loppu vedettiin kuitenkin kokolailla hyvin ja maalissa lohduton 18 sija.

Skabat tarjosivat kuitenkin aikalailla tarkasti sitä mitä tultiin hakemaan. Kisaa kovien tiimien kanssa, tuntumaa veneeseen ja manöövereitä joita saikin sitten painaa paljon, välillä paineistettuna, välillä aikalailla yksinään ja välillä ihan luonnon toimesta. Hauskaa kuitenkin oli ja kyllä germaanit kisoja osaa järjestää ! Lauantaina aloitettu heloittelu osoittautui sunnuntaina toimivaksi ja melkein missattu regattadinner oli katettu oikein suomenlipulla !

Rantafasiliteetit oli muutenkin ehkä hienoimmat missä olemme koskaan olleet. SAP:n sponssaamassa tapahtumassa oli ruoka- ja juomapolitiikka ratkaistu siten että viikkoon emme syöneet tai juoneet mitään omalla rahalla. Pursiseuran vanha päärakennus sisälsi hienot pukuhuoneet suomalaisella saunalla, punttisalilla ja huonemajoituksella.

Saatiin paljon taas oppia ja kokemuksia ja läsnäolomme kirvoitti taas vahvasti keskustelua kisojen järjestämisestä Suomessa. Saksan päässä eniten kiinnostusta on nyt osoittaneet Jens Findelin ja Morten Bockagin miehistöt ja ehdotuksena heittivät SAP Cubessa kisadataa katsoessamme, että jos SM / PM kisa liitettäisiin ensivuonna EuroCup sarjaan, jolloin samaa rankingin pistelaskua käyttävät Saksalaiset saisivat isomman kertoimen, joloin tänne härmään kannattaisi oikeasti lähteä ? Näillä eväillä jatketaan ja jaksetaan taas mennä tovi, nyt keskittyminen on täysin suunnattu Lohjan lyhytrata kisoihin ! Nähdään siellä niin kerromme tarkemmat raportit sitten Lohjalla !

Terveisin 9069:n kolmikko !

1 Comment

 • Hyvä raportti, kiitos pojat!

  Kuulostaa niin hyviltä järjestelyiltä, että siellä viihtyisi rannallakin!

  Saiskohan ton SAP Cuben meidän kisoihin?

  Lohjalle pitäis saada coutshi mukaan kuvaamaan ja vetämään illalla fivecorner.

  Terv

  R
  8127

  Raimo Raita 24.09.2013

Leave a comment

Your email address will not be published.