Vesijärven suuri vesitaistelu

//Vesijärven suuri vesitaistelu

Kauden 2011 GP -aloitus tarjosi koko rahalla draamaa. Hiilikuitu rutisi, dyneema natisi ja aramidi pamisi, kun makeitten vetten 505 -gladiaattorit iskivät yhteen Lahden kisa-areenalla. Gardan viirikön ja joidenkin talviunisten poissaolosta huolimatta toistakymmentä venettä ryhmittyi avoriviin ja rynnäkköön kohti ensimmäistä ylämerkkiä.

Perinteiseen Vesijärven tapaan shifti toi ja puffi vei, ilman rakeita kuitenkin. H-veneet, litit ja viklat muodostivat haastavan este- ja pujotteluradan. Oikea laita antoi, paitsi milloin vasemmalta tuli parempi nostava. Hetkittäin gasti virkistäytyi pikapulahduksella hapen syötön äkillisesti katketessa, välillä ujellettiin matalalentoa tumman pilvirintaman etureunaa pitkin kohti alamerkkiä.

Varikolla oli tungosta rivien harvetessa viikonlopun mittaan: karanneita falleja, kuorineita skuutteja, keihästettyjä purjeita, katkenneita foileja. AriTapsan taistelulaiva sai täysosuman, kun Vesijärvi ei ollut nimensä mukainen. Ambulanssissa parsittiin pahimpia kolhuja. Kaikki kuitenkin lopulta selvisivät.

Parasta kryssivauhtia esittivät PeterMicke, myös SampsaJussin ja muidenkin väläytellessä tulevaa iskukykyään. Alamäkeen oli yksi vene: EikkaJunnu lukivat puuska-alueet virtuoosimaisesti ja ajoivat Mustikalla 18 ”hyvää” lenssiä.

Regatta ratkaistiin radalle jääneiden kesken, nimimiehistöjenkin lopettaessa varikolle. KaitsuJohan ja Wanha Rouva olivat aina kärjen tuntumassa ja lopulta kolmas. EikkaJunnu ajoivat lauantaina kaksi piikkiä ja voittivat sunnuntain ensimmäisen ja alkoivat näyttää varmoilta voittajilta. Sunnuntain toisen lähdön viimeisellä alamerkille tultiin PeterMicke keulilla, sitten pari veneenmittaa jääneenä JukkaAntti sisäpaikalla ja EikkaJunnu rinnalla. Lyhyellä loppukryssillä vähiten trasselia oli JukkaAntilla jotka maalivenettä suojana käyttäen saivat juuri krossattua PeterMicken ja luffattua ykköseksi, saaden siis yhden veneen Mustikan väliin.

Yllättäen ratkaisu jäi viimeisen purjehduksen kaksintaisteluun. EikkaJunnu näyttivät heti kuka käskee ja ottivat prestartissa pihteihinsä 8768:n, jolle syötetty DFL startissa ei kuitenkaan riittänyt. Antti oli lukenut oikealta tuulialueen, jonne Mustikka vastasi hieman liian myöhään. Eka krossaus JukkaAntille. Sitten kolme kierrosta samaa: 8768 kerää ylämerkille kaulaa, jonka Mustikka syö lenssillä. Sisäpaikka viimeisellä alamerkillä kuitenkin riittää JukkaAntille purjehduksen ja Lahti GP:n voittoon.

LPS ja ravintola Casseli järjestivät erinomaisen kilpailun jossa viihdyttiin niin Vesijärvellä kuin sen rannallakin. Eikka ja Junnu lupasivat järjestää downwind -vauhtiklinikan.

Tulokset Casseli Racen kotisivuilla

FIN-8768
Jukka & Antti

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.