Campione Del Garda

//Campione Del Garda

Gardan ensimmäisen viikonlopun kilpailu käytiin yhdeksän veneen voimin ja kuten totutusti saksalaiset sitä hallitsivat. Kilpailun voittoon ajoi Wolfgan Stuckl kakkoseksi Daisenberger ja kolmaneksi Stephan Kohling. Suomifleetin kilpailu oli lähinnä tuntuman hakua, TatuVillen mennessä vesille neljännen kerran tällä kaudella ja HamppiTumpin laittaesa veneensä veteen ensimmäisen kerran ikinä ! Siis neitsytpurjehdus Gardan syvissä vesissä.

Ensimmäisenä päivänä Ora tuuli ei oikein toiminut, mutta vesille päästiin noin 6-8 m/s keliin. Ensimmäisessä startissa HamppiTumppi rakenteli vielä kikiään, tosin linjalla, mutta plokit vedettiin yhteen vasta 20 sek. sen jälkeen kun muut veneet lähtivät. Oli siinä lautakunnalla venhossaan ihmettelemistä kun miltei parhaalla paikalla ollut vene jää linjalle heiluttamaan purjeitaan kun muut ampuvat matkaan. No uusi neiti saatiin kyllä heti ihan kohtalaiseen vauhtiin ja pojat nousivat lopulta sijalle neljä kokolailla mukavalla kryssi kyydillä. TatuVille oli matkasuunnitelmien takia (terveisiä kotiin) joutunut vaihtamaan Villen Alfredoon, ex- 49er purjehtijaan Campionesta. Pienten alku kommelluksien ja Italian kielen oppitunnin jälkeen venekunta löysikin hyvän vauhdin ja oli päivän jälkeen sijalla 7.

Sunnuntaille saatiin sitten ihan normaali Ora järjestelmä käyntiin, loput suomalaiset paikalle ja lisää vauhtia femmoihin. Oikea reuna veti ja fleetti vendasikin heti babikselle startin jälkeen. Nuorineiti 9069 väläytti ensimmäisen kerran potentiaaliaan menemällä kovaa ja korkealle ! Jopa niin kovaa että Stephan Kohlin tippui kyydistä, samoin Daisenberger ja Stuckl. Mutta ylämerkin kierron jälkeen aamun rakentelu kostautui. Aamulla vaihdettu isonskuutti oli mennyt väärälle puolelle spinnupuomin ulosvetäjää ja kun tiimi ei ehtinyt, ”rakentavista” syistä johtuen nostaa spinnua ennen starttia, niin hyvä sijoitus valui ohi lenssatessa hetken aikaa ilman puomeja, muiden ajaessa leikkaamalla karkuun. Byyriin kuitenkin sijalla 5. Vene kulki ajoittain ihan kivasti, mutta viikon aikana olisi tarkoitus vetää ensimmäiset rake mitat mastosta. Nyt kun  niitä ei ole ja ns. ”perstuntuma” on ” hivenen” erilainen kuin vanhassa Ukkissa, niin on ollut pientä arpomista trimmien kanssa. Välillä nartsojen ollessa kohdillaan neiti antaa kyllä todella mukavia lupauksia, joista nautitaan sitten vuonna 2015 !
TatuVillen sunnuntain ensimmäisessä startissa yksi italialainen tiimi rikkoi TatuVilleä pahasti ja pojat olivat pakotettuja ajamaan kaikkien muiden veneiden seikoittamaan tuuleen ja jäivät kärjestä hivenen. Mutta kelin kovetessa vene alkoi löytää vauhtia ja todella, siis todella pitkältä takamatkalta poimivat vielä muutaman veneen ennen maalilinjaa. Ja kun keli koveni entisestään niin 8320 vasta pääsikin laukkaan. Päivän toinen startti oli TatuVillen näytöstä. Erittäin huonosta startista ja vielä linjan väärästä päästä pojat lähtivät sellaiseen lentoon, että ei ole 8320:aa vähään aikaan nähtykkään. ” Hampin opeilla löytyi aktiivinen ajaminen ja kikin säätönaru ” kommentoi Tatu kun kysyin poikien hurjasteluun syytä. Järkyttävältä takamatkalta pojat kuitenkin kryssivät fleetin kärkeä kiinni, aivan loistavilla jiipeillä kavensivat eroa avotuulella. Toisen kryssin lopussa sitten ottivat kärjen kiinni. Jäbät nöyryyttivät niin Daisenbergerin kuin Kohlingin kryssivauhdissa, mutta valitettavasti pieni taktinen virhe pudotti tiimin sijalle 5. viimeisen avotuuliosuuden jälkeen. Mutta myrskyvaroitus on annettu ! Vaikka allekirjoittanutkin yritti tehdä kaikkensa saavuttaakseen TatuVillen, niin ei kyllä ollut mitään jakoa pysyä poikien vauhdissa. Nyt alkaa veneiden trimmaus, rakentelu ja mittaus ja pikku treenit per päivä ennen Gardan Eurocupia.

Gardalla nettiyhteys on tällä hetkellä hivenen kiven alla joten kirjoitellaan kuulumisia kun voidaan. Terveisin 8320 ja 9069 ja onnittelut Lahdessa pärjänneille Gardalta.

P.S Lämmintä on ” ihan ” riittävästi  ( + 27 C° )

1 Comment

  • tytöt käyttää aurinkorasvaa

    Eino 30.05.2011

Leave a comment

Your email address will not be published.