505 European Championship 2011

/, Kilpailukutsu/505 European Championship 2011

Muistutuksena kaikille, että EM-kilpailut purjehditaan syyskuussa Malcesinessa Garda-järvellä Italiassa. Kilpailukutsu löytyy nyt kilpailusivuilta osoitteesta http://505em2011.de/.

Aikataulu on seuraava:
Sunnuntai 11.9.2011: rekisteröinti ja mittaukset
Maanantai 12.9.2011: 1 ja 2. lähtö (+ pastaa ja olutta)
Tiistai 13.9.2011: 3.-5. lähtö (+ pastaa ja olutta)
Keskiviikko 14.9.2011: 6.-8. lähtö (+ pastaa ja olutta)
Torstai 15.9.2011: 9.-11. lähtö (+ pastaa ja olutta)
Perjantai 16.9.2011: 12. ja 13. lähtö (+ palkintojenjakoillallinen)

Aika huima määrä lähtöjä ilman lepopäiviä, mutta onneksi vielä on aikaa laittaa kroppa siihen kuntoon, että se kestää moisen rääkin.

Ilmoittautuminen kilpailuihin pitää hoitaa 1.7.2011 mennessä! Ilmoittautumismaksu näyttäisi olevan 300 €. Lisäksi kannattaa muistaa hoitaa vastuuvakuutukset kuntoon hyvissä ajoin.

Majoitusta silmälläpitäen kannattaa käydä katsomassa http://505em2011.de/Accomodation-1-5.htm tai www.fragliavela.org.

”Varmoja” lähtijöitä näillä näkymin ovat FIN-8768 (JukkaAntti) sekä FIN-8678 (EikkaJunnu), joten kimppamajoituskuvioista voi myös yrittää sopia.

Ja lopuksi vielä lainaus kisasivuilta, mitä kilpailualueesta sanotaan:
Lake Garda in front of Navena is an area with only thermical wind conditions.

The racing area is directly in front of the boat park. This allows you to reach the starting line within 5-10 minutes and visitors will have a perfect glance to see the races while sitting in the club restaurant and consuming typical Italian drinks like local wine, Campari or a real cappuccino.

Usually the wind starts in the morning right before sunrise from direction North. The North wind is much stronger then the South wind in the afternoon – completely opposite to well-known RIVA in the north of lake de Garda.

The northern wind blows usually between 15-25 kn but can go up to 35 kn. It starts early morning with more power but slows down around lunch time. So first races need to start early in the morning at 8 a.m. and will be finish around 10 to 11 a.m.

This allows you to go back to the harbor for a good lunch and to wait for the thermical southern wind which starts normaly at 1pm. The south direction ranges usually between 5 and 12 kns. This is the biggest difference to the Northern Lake Garda in Riva.

The weather at lake Garda in September is mostly sunny and warm, we should expect a nice 25 degree C. Water temperature in September is around 23 degree. So we will have perfect weather conditions to sail in short neopren and to jump after the races into the lake for a refresh. You will enjoy the clear water between the Italian mountains, a truely nice atmosphere.

We hope to see you all in September!
Wolfgang

1 Comment

  • tarkennus edelliseen ”varmana” lähtijänä 8678:n ohjausosasto. Hakemuksia taktikko/vaijeripaino-positioon otetaan vielä vastaan. Ilmianna itsesi tai kaverisi! Yhteystiedot löytyy 505-liitto sivulta.

    Eikka 31.05.2011

Leave a comment

Your email address will not be published.