Projekti 2011-2026

//Projekti 2011-2026

Pieni hiljaiselo nettipäivityksissä on tarkoittanut sitä, että miehet ovat käyttäneet enemmän aikaa veneen kimpussa kuin koneen ääressä. Ruuveja on ruuvattu ja plokeja kiinnitetty jo jonkin verran ja vene alkaa jo näyttää siltä että siihen voisi kiinnittää jopa muutaman narun. Tosin rakennettavaa tuntuu riittävän, vaikka mielestämme olemme jo jotain saaneet tehtyäkin.
Spinnuskuuttaus systeemin pitäisi olla valmis, samoin trimminarujen lukot ja kerääjät ainakin osittain sekä eri vaiheita etustaagin ja sivuvanttien säädöistä. Seuraavaksi pitäisi rakentaa staagien säädöt loppuun sekä stooran skuuttaus-systeemi levankeineen ja ryhtyä sitten asettelemaan mastoa paikoilleen.
Tamperelaisten informaatioksi laitettakoon kuva siitä miten tuplaspinnupuomien säädöt on rakennettu stadilaisten veneiden keittiöön. Tämä on ainakin osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Eli tarvitaan pari pientä plokia mastojalkaan (meillä Harkenin 16mm) sekä toiseen päähän vastaava 16mm ploki jossa on kiinnityspiste narulle. Narun toinen pää sitten vain rapulukkoon kiinni jonnekin kipparin ja gastin välimaastoon…

5 Comments

 • Näyttää ammeelta kun ei ole mahonkia!

  Laittakaa noitten tankilla olevien plokien alle pehmikettä.

  Me ajateltiin laittaa spinnun twingi niin eteen, että erillistä alagaijaa ei tarvita = vähemmän liikkuvia osia = vähemmän trasselia. Twingin läpivienti on hankala, siinä pitäisi oikeastaan olla ploki kitkan pienentämiseksi. Ploki on kuitenkin hankala saada oikeaan kulmaan.

  Lykkyä rojektille

  R

  FIN 8127

  Raimo Raita 11.05.2011
 • Hieno on, mutta näyttää vielä vähän alastomalta! Meilläkään ei muuten ole alagaijaa, homma hoidetaan barbereilla. Toimii useimmissa keleissä ihan hyvin, ainoastaan kevyen kelin pumppaavassa aallokossa olisi toivomisen varaa – mutta eipä meillä toisaalta muutenkaan silloin kulje. Intoa ruuvaamiseen!

  Timo 7784 11.05.2011
 • Kyllähän toi vene näyttää vielä yksinkertaiselta ja riisutulta, ku siinä on vaan plokit kiinni mutta mietimme just Jarin kanssa miltä se tulee näyttämään kun siihen virittää tuon hämähäkinseitin noista naruista.

  Me rakennettiin alagaija tohon uuteen veneeseen barbereiden lisäksi, kun huomattiin viime kaudella et kyllä se alagaija on edelleen tarpeellinen, ainakin jollei barberin lähtöpiste ole kovin edessä.

  Tumppi

  PS. Rami, me voidaan hyvin hyödyntää palanen mahonkia sun veneestä, saadaan vähän retroa tohon meidänkin paattiin!

  Tuomas Laurila 12.05.2011
 • Moro !

  Ajateltiin laittaa kerääjät trimminarujen jatkeeksi, niin säästetään noissa pehmuste kulussa 🙂

  -Hamppi-

  Hamppi 12.05.2011
 • Raimo,

  Olisikohan tässä ratkaisu mainitsemaasi kulma-ongelmaan:
  http://www.flickr.com/photos/sailingaarhus/4862531711/sizes/o/in/set-72157624456410114/

  / Markus

  Markus 13.05.2011

Leave a comment

Your email address will not be published.