Ski & Sail 2011 arvonnassa kävi Jytky !

//Ski & Sail 2011 arvonnassa kävi Jytky !

Femmailijat keräilivät purjehduskamojaan varastojen hyllyiltä, kun lauantain aurinkoisessa kelissä korkattiin purjehduskausi. Team 505 oli muuttunut laskuosuudesta yhdellä jäsenellä ja vesille mentiin keulasta perään lueteltuna kokoonpanolla, Antti Salonen, Jukka Nieminen ja Jari Hamström. Teamien määrä oli syystä jos toisesta tipahtanut purjehdusosuuksille vain 10 joukkueeseen, joten porukka jaettiin 2 fleettiin. Finaaliin pääsisi fleettien 2 parasta ja paras kolmonen. Pisteet nollattaisiin ennen finaalia, joten olomme helpottui kun arvonnassa pääsimme alkusarjan toiseen fleettiin. Kun 1 fleetin kolmas sai 11 pistettä helpottui alkulohkomme taktiikka melkoisen paljon. Tarkoituksena ajaa kolme starttia alle 11 pisteellä. Näin toimittiin ja finaaliin mentiin.

Kokopäivän hilpeyttä herätti yksi 606 luokan punakantinen vene ” Jytky ”, jolla ajettiin päivän aikana vain viimeisiä sijoja. Ja kuten arvata saattoi, arvonnassa Jytky tuli 505 teemille finaaliin. Jotain hyötyä on tuo femman ” ainainen ” rakentelu on tuonut, koska teemimme hypätessä Jytkyyn huomasimme heti mistä kiikasti. Maston asento oli väärä, stoorasta puuttui levanki, fokan skuuttaus jäi liian löysälle. Alkoi armoton rakentaminen ja ensimmäisenä saimme levangin toimimaan vain yhdellä halsilla. En edes tiedä mistä gastiliittomme repi naruja irti ja kirjaimellisesti rakensi venettä koko ensimmäisen lähdön. Tiimi sai ennen toista lähtöä fokan skuuttauksen ja maston asennon kohdilleen ja Jytky alkoi jo kilpailla uudempien siskojensa kanssa. Pieni ahneus merkinkierrossa kostautui ja toisestakin startista ajoimme sijan 4 /5. Mutta kun Jytky oli rakennettu valmiiksi ja kolmas ja viimeinen finaali saatiin käyntiin, femmailijat tekivät ISON JYTKYN ! Kokopäivän viimeisenä ollut Jytky ( finaalia lukuunottamatta ) meni aivan suvereenilla venevauhdilla ja nousukulmallaan menojaan ja kuittasi finaalin viimeisen lähdön nimiinsä. Kun vielä pahin vastustaja otti viimeiseen starttiin varaslähdön niin fiveilijät nousivat tasaisessa kilpailussa sijalle 3.  Kolmas sija tarkoitti myös sitä, että skimban jälkeen sijalta 7. tiimimme nousi kokonaiskilpailussa myös sijalle 3.

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli loistava, säät suosivat molempia osakilpailuja ja tämä oli ehkä hauskin tapa aloittaa purjehduskausi myös suomessa. Ensimmäistä kertaa osallistuneena, suosittelen kaikille tapahtumaa lämpimästi !

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.