Projekti 2011-2026

//Projekti 2011-2026

Tyhjä vene, tyhjä laatikko ?
Tiedoksi nyt kaikille että otimme vanhan sanonnan ” pessimisti ei pety ” käyttöön ja totesimme, että ehkä tämän veneen projektin kesto on seuraavat 15 vuotta !
Tyhjän veneen heloituksen suunnittelu ei ihan yksinkertaista ole, vaikkakin siinä on myös omat helppoutensa. Kun kokemus on vain lasikuituisista vanhemmista veneistä, on tässä yksilössä lukematon määrä ratkaisuvaihtoehtoja kun a) keulakansi kestää edes vähän painoa, b) kaikki seinämät on triplat paksumpia ja c) tilaa veneessä on (vielä tässä vaiheessa) ihan eri tavalla. Mutta Heloituksen suunnittelun tuloksena saimme tehtyä listan / arvion heloista mitä tarvitsisimme ja vähän tämän jälkeen saimme nostettua veneen kannelle laatikollisen heloja. Tämä tarkoittaa siis tolkuttoman työn aloittamista, eli varsinaista helojen ruuvaamista kiinni veneeseen. Tätä varten Jari kävi putsaamassa yhden ruuvikaupan ja joutui sitä varten hankkimaan uuden pakin, ja pelkästään vain ruuveja ja muttereita varten.
Hetken aikaa ehdimme jo iloita ettei työ niin kovin mahdottomalta tunnu, kun laatikko on varsin pieni eikä se painakaan juuri mitään, joten usko siihen että vene saataisiin kastettua vielä toukokuun aikana palasi ajatuksiimme. Se kuitenkin kaikkosi kuin jatkuvan kääntymän puuska, kun kaadoimme helat veneen pohjalle. Helat kun sattuvat olemaan Harkenin tuotteista pienimmästä päästä, joten niitä mahtuu yllättävän paljon noinkin pieneen laatikkoon. Joten kaivamme taas ruuvarit ja jakoavaimet esiin ja ryhdymme töihin, jotta saisimme jossain vaiheessa jotain narujakin juoksemaan veneessä.
FIN-9069

2 Comments

 • Hope you are progressing well with the project
  Hurry up ! your competitors Wolfgang Huinger & Julien Kleiner have already been seen again
  training in Kiel in perfect weather here in the new boat !
  as Container from Worlds is just back at 25.May

  Holger who is starting in new boat next weekend

  Holger Jess 08.05.2011
 • Well and well, but still processing… 🙂 We try to hurry, but the brain capasity is so small so it will take some time. Hopefully we´ll see you at Riva Cup!

  (we might be there just tourists)

  Tuomas

  Tuomas Laurila 12.05.2011

Leave a comment

Your email address will not be published.