Projekti 2011 !

//Projekti 2011 !

Suomen ja lähes maailman uusimman fiven korkkaus tapahtui Tuusulan pölyisessä hallissa pora ja sikaflex-purkki kädessä. Uutukainen saapui Suomeen muutama viikko sitten Englannista poiketen välillä pohjois-saksalaisen venefriikin ja innokkaan femmailijagurun verstaassa. Nyt tarkoituksena olisi viimeistellä Tuusulassa muutama taktinen trimmi jota ei veneestä löytynyt kun kansipressua ensimmäisen kerran raotettiin. Uutukainen sai virallisessa kasteessa nimen FIN-9069, mutta epävirallisempi kastetapahtuma tapahtunee joko kotimaan rankingin tai Gardan EuroCupin yhteydessä.

Jari sai kunnian porata ensimmäisen reiän veneeseen. Lieneekö kevätaurinko sekoittanut miehen mielen, kun ensimmäisenä rupesi hamuilemaan n. 45mm poranterää, mutta onneksi saatiin neuvoteltua sopivammaksi kooksi noin 25mm reikä ja niitä tehtiinkin sitten samantien kaksi. Näytti kuitenkin kirpaisevan tuon pienemmänkin reiän tekeminen, mutta tämän jälkeen seuraavat reiät menivät onneksi helpommin

Työn sarkaa riittää kuten kuvasta näkee. Tarkoituksenamme on rakentaa veneestä mahdollisimman yksinkertainen ja luonnollisesti myös nopea, mutta silti alustavan helalistauksen mukaan työhön tarvitaan ainakin 150 erilaista helaa ja vitkutinta, ja tässä ei ole edes listattu vielä kaikkia mahdollisia. Joten ruuvattavaa ja porattavaa riittänee vielä, kun muut fiilistelevät keväisiä puuskia hoskin edustalla.


Pistämme sivuille infoa kuulumisistamme ja projektin etenemisestä!

FIN-9069
Tumppi & Jari

3 Comments

 • Hienoa,

  Tuo numerokin on miehistölleen kuin tehty, voisihan veneen kastaa nimellä ”69 – try it, you`ll like it”

  Micke 26.04.2011
 • +1

  Jukka 26.04.2011
 • Hi Tumppi & Jari
  good luck with project !
  dont drill any silly holes and get it done by mid may when your ice is gone

  Holger Jess 29.04.2011

Leave a comment

Your email address will not be published.