Hunger & Kleiner uusivat MM-voittonsa !

//Hunger & Kleiner uusivat MM-voittonsa !

Nyt seisemän kertainen maailmanmestari ( 2 x 470 ja 5 x 505 ) Wolfgan Hunger ja kaksinkertainen 505 maailmanmestari Julian Kleiner uusivat siis tittelinsä Hamilton Islandin MM-kilpailuissa. Viimeiseen päivään jäänyt ratkaisu muodostuikin huikeaksi trilleriksi, kun ennen viimeistä lähtöä saksalaisilla oli vain 4 sijapisteen ero haastajiin USA:n Mike Holt ja Carl Smitiin. Hunger / Kleiner venekunnalla oli vielä poisheittona sija 15. kun jenkeillä taas sija 6. Ensimmäiset osuudet menivätkin kärkinelikon Hunger/Kleiner,  Holt/Smith,  Hamlin/Zinn ja Saugman/Raemsbeck karatessa muulta fleetiltä kokonaan ja kun Hamlin/Zinn karkasi nelikon muilta jäseniltä, päättivät Holt/Smith vaihtaa taktiikaa lähtövoiton ajamisesta. Viimeisen kryssin taktiikaksi haastajat valitsivat  Hunger / Kleinerin ajattamiseen muun fleetin sisään ja saada uusi poisheitto saksalaisille. “I don’t understand wanting to win so much. I don’t do this to win, I sail always to see what more I can get out of the boat and do with the boat; that is what is important to me.” Näin kommentoi Hunger lähdön jälkeen kilpailujen virallisilla kotisivuilla. Holt / Smit melkein onnistuivatkin yrityksessään jarruttaa Hunger/Kleiner venekuntaa ja muutama vene pääsikin jo rinnalle ja ohi taistelevan parivaljakon. Muutaman tackduellin ja kryssillä tehtyjen jiippien jälkeen Hunger / Kleiner sai kuitenkin karistettua jenkit ja ajoivat heiltä karkuun minkä pääsivät ja lopulta sijalle 6. mikä riittti mestaruuteen.

Hamilton Islandilla nähtiin siis hallitsevien ja kaikkien ex 505 maailmanmestareiden lisäksi muutamia mielenkiintoisia 505 teemejä. Americas`s Cup soturit ( trimmaaja ja taktikko ) Molloy / Turner tekivät hienon paluun 505 luokkaan. Myös VOR:ssa mukana ollut Luke Molloy kävi verryttelemässä MM-varten Palmalla voittamalla Copa Del Rey:n Alfa Romeo veneen puikoissa ja nyt siis Fiven MM-kisoissa sijalle 5.

Myös Australian Olympia 49er tiimi Nathan Outteridge / Lain Jensen ovat hommanneet fiven ja aussien oma 505 sarja kuuluu heidän harjoitteluohjelmaan ennen Lontoota. Ja koska five on aika koukuttava, heidän vene tuskin heti tulee myyntiin. Hamiltonissa hurjastelijat olivat sijalla 9.

Saksatar Meike Schomaker oli kovatuulisessa MM-regatassa sijalla 17 gastinsa Holger Jessin kanssa. Tämä osoittaa sen että 505 venettä todellakin voi purjehtija aina maailman kärkeen myös pienempikokoisena. Tässä olisi meillä suomen fleetisäkin kehittämisen varaa, Kira Maisniemi on yksin pitänyt hienosti naisten lippua korkealla, joten koko fleetti toivottaa kaikki vauhdikkaasta purjehduksesta kiinnostuneet naiset myös 505 purjehduksen pariin.

505 Fleetin puolesta onnittelut Wolganille ja Julianille. Kotimaankin kausi lähenee joten nyt ruuvataan plokit yhteen ja aloitetaan valmistautuminen kauteen 2011 ja SM – kisoihin joihin on noin 70 päivää..

1 Comment

  • Taisivat Holt/Smit analysoida tarkasti viime kesän SM-kisojen viimeisen startin taktiikat. sen verran oli saman näköistä slöörailua ja kikkailua kuin taannoin Porissa…

    Eikka 05.04.2011

Leave a comment

Your email address will not be published.