Accenture Champion of Champions 2010

//Accenture Champion of Champions 2010

Suomen mestareiden välinen Accenture Champion of Champions -regatta purjehdittiin nyt kolmannen kerran NKJ:lla Helsingissä J-80 -luokan veneillä. 505-luokkaa kilpailussa edusti tällä kertaa Antti Salonen, Matti Pentti, Jukka Nieminen ja Michael Wolontis. Vastaansa tiimi sai huippupurjehtijat mm. 49er, Laser, 606, DN ja Melges -luokista. Kaikkiaan mestareiden mestarin tittelistä taisteli 11 venekuntaa, kun Vikla-luokan purjehtijat eivät saapuneetkaan paikalle. Kilpailu käytiin fleet racena, jossa neljän karsintalähdön perusteella kuusi parasta venekuntaa eteni finaaliin. Sijat 7.-11 jaettiin lopulta yhden finaalipurjehduksen perusteella ja sijat 1.-6. kahdella finaalipurjehduksella.

Lauantaiaamuisen sumun hälvettyä kisat saatiin hieman myöhässä käyntiin ja five-tiimi aloitti omat karsintapurjehduksensa kevyessä tuulessa johtamalla ensimmäistä lähtöään viimeiselle myötätuuliosuudelle, missä kaksi venekuntaa pääsi livahtamaan ohitse. Toisessa lähdössä heltisi kakkossija hyvän nousun jälkeen – lähtövoittokin oli lähellä. Koska J-80-veneitä oli käytettävissä vain kuusi kappaletta, karsinnat jouduttiin purjehtimaan kahdessa ryhmässä. Toista ryhmää hallitsi ahvenanmaalainen 606-luokan Henrik ”Hentti” Lundberg, joka piikkasi lauantaina kaikki kolme lähtöään. Muuten sijoitukset menivät hienosti ristiin ja kilpailu oli muutenkin äärimmäisen tasaväkistä. Lauantain jälkeen 505 oli karsintojen kakkosena.

505-tiimin karsinnat jatkuivat sunnuntaina kahdella karsintapurjehduksella, joista heltisi vaikeuksien jälkeen sijat 5. ja 3. Näin ollen fiveilijät joutuivat jännittämään toisen karsintaryhmän neljännen lähdön tuloksia varmistuakseen pääsystään finaaliin. Lopulta five-tiimi pääsi viimeisenä eli kuudentena veneenä ja siten 6 sijalukupisteen kera finaaliin. Karsintojen ykkönen oli 606-luokka, 2. 49er, 3. Melges, 4. DN, 5. H-vene ja 6. 505. Finaalista putosivat ORCi, Laser, E-jollat, Volkkari ja 2.4mR.

Finaaleissa oli periaatteessa kaikki vielä mahdollista vaikka mukaan tulleet 6 pistettä olivatkin iso rasite. Jukan kommentti ennen finaalia oli: ”ajetaan kaksi lähtövoittoa ja katsotaan mihin se riittää”. Ensimmäinen lähtö ei kovin hyvää sijoitusta lupaillut, kun neljä kärkivenettä pääsi vasemmasta laidasta hieman karkuun. Saimme kuitenkin edellämme toisiinsa keskittyneet kilpailijat kiinni, menimme ohi ja ajoimme lähtövoittoon.

Finaalien toinen ja regatan viimeinen lähtö oli ensimmäisen tavoin hyvin tasaväkinen. Otimme jälleen hyvän startin, mutta kärkeen kiilanneen venekunnan tavoittamiseksi matka loppui aavistuksen kesken. Kakkossija heltisi kuitenkin ja five-tiimi oli erittäin tyytyväinen tulokseen sekä asenteeseensa, jolla finaaleissa purjehdittiin. Sama fiilis ja asenne jokaiseen manööveriin olisi pitänyt saada jo karsintalähtöihin.

Matkalla rantaan selvisi, että olimme hävinneet CoC-voiton vain yhdellä pisteellä 606-luokan venekunnalle! Pienestä oli kiinni, eikä jossittelu auttanut. Champion of Champions on loistava kilpailuformaatti ja toivottavasti Accenture-sponsorisopimuksen päättymisestä huolimatta kisaperinne jatkuu tulevinakin vuosina – vaikka ilman rahapalkintoja.

Tulokset – Accenture Champion of Champions 2010:
1. 606, 8p
2. 505, 9p
3. DN, 11p
4. 49er, 11pts
5. Melges24, 11pts
6. H-vene, 13pts
7. ORCi
8. 2.4mR
9. Europe
10. Laser
11. Folkkari

606 - Champion of Champions 2010

Manner-Suomen parhaimpien purjehtijoiden puolesta,
Antti

1 Comment

  • Hyvin tehty poijaat! Voittajatiimi oli varmaan paljon tottuneempi ajamaan kölivenettä, ja se nostaa suorituksenne arvoa! Varmaan ensi vuonna taas? Yritän kyllä kovasti itse päästä ensi vuonna mukaan ja sinä mielessä ostin CoC-treeniveneeksi FE:n. Heh-heh.

    Onnea teille kaikille!

    FIN 8924

    Raimo Raita 12.10.2010

Leave a comment

Your email address will not be published.