Kausi 2010 loppusuoralla !

//Kausi 2010 loppusuoralla !

Fiveilijöiden kausi 2010 alkaa olla loppusuoralla, vaikka tulevana viikonloppuna vielä kilpaa purjehditaan Karvalakki Regatassa Lohjalla ja innokkaimmille kilpailijoille vielä TP:llä järjestettävä 505 tutustumis päivä / viikonloppu, mikäli innokkaita saadaan tarpeeksi. Tämä siis 9.-10.10. Tuusulassa on samaan aikaan e-jolla ranking ja muutama luokastamme kiinnostunut liti purjehtija. Eli jos haluamme, voimme pitää veneet traikulla viikon ja mennä suoraan Lohjalta esittäytymään Tuusulaan ja saamme ajaa valmiiksi tehdyillä radoilla.

Kausi 2010 oli fleetiltämme hivenen kaksijakoinen. Alkukauden jopa viiden veneen euroturnee rokotti osallistujia kotimaan ranking-sarjasta, mutta mukana olleet venekunnat menivät kuitenkin isoja askeleita eteenpäin omassa purjehduksessaan. Siis kaikin puolin todella hyvää treeniä. Hienoja suoritteita nähtiin läpi kauden, tosin hivenen yksittäisiä oli tapahtumat. JukkaTumpin lähtövoitto Cannesissa, SampsaAntin 7. sija MM:ssa ja kaikki ne pienet välähdykset oman tekemisen paranemisena. Näistä on pakko mainita AriTapsan SM:n ensimmäinen lähtö ja PietiläPöyryn Tampereen kilpailun toinen päivä.

Mutta on fleetillä myös hivenen peiliin katsomista ! Kokonaisuudessaan MM:n tulokset olivat melkein jokaiselle osallistuneelle venekunnalle pienoinen pettymys. EuroCupeissakaan ei tullut kovin hyvää kokonaistulosta. Kotimaan ranking-sarjan osallitujamäärän keskiarvo laski kauden 2009 15,4 venekunnasta, 12,2 veneeseen kaudelle 2010. Ja kun parasta treeniä on kuitenkin ajaa kilpaa, niin kyllä näillä tilastoilla voi hivenen jokainen asiaa peilata. Toki hienoa oli kyllä katsoa BM:n leiriä. Todella hienoa treenaamista 11 venekunnan voimin ja varmasti jokaiselle tuli uusia asioita opittavaksi. Tästä on hyvä aloittaa kauden 2011 rakentaminen. Otetaan fleeteittään vastuuta yhteisestä treenaamisesta ja suunnitellaan tulevaa kautta huolellisesti jo nyt syksyllä, niin sen toteuttaminen on helpompaa kevään ja kesän saapuessa.

Nähdään ainakin Lohjalla,

Jari Hamström

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.