Campione, TransAlp Cup

/, Kisaraportti/Campione, TransAlp Cup

Campione Vela Garda !

Campionen viikonloppu saatiin alkuun loistavassa säässä, niin kuin yleensä Gardalla. Vaikka rata-alue oli etelämpänä kuin Rivan eurocup alue, toimi Ora tuuli silti samalla tavalla, tosin muutaman metrin heikompana. Kilpailut saatiin käyntiin ja radalla oli parikymmentä Contenderia femmojen seurana. Koko reikäviitosten fleetti nukkui ennen ensimmäistä starttia. Kolmen veneen startatessa ajallaan kahdeksastatoista, vei voiton nuoret saksalaiset kaverit, jotka siirtyivät fiveen 420 luokasta viime syksynä. Muu fleetti otti aurinkoa purjehtien ” riittävän kaukana ” toisistaan. TumppiHampin ollessa suomalaisista ensimmäisenä lähtölinjalla, pojat ajelivat sijalle 4. SampsaAntti sijalla 5. JukkaKari 6. ja AriTapsa 7. ja VilleTatu, juuri ennen lähtölinjan sulkeutumista radalle ehtineenä sijalle 10.

Toiseen starttiin saatiin sitten jo kaikki linjalle samaan aikaan ja päästiin ajamaan hienoa kisaa. Koko päivän ylivoimaisella kryssivauhdilla purjehtineet britit Terry Scuther & Christian Diebitsh ottivat selvän lähtövoiton. Sijoista 2-6 käytiin jo hyvää taistelua ja viimeiselle merkille saavuttiin hienossa nipussa. Valitettavasti saksalainen Alex Holzapfel sai kuitattua TumppiHampin sisäpuolen oikeuksillaan ja pudottivat finskit sijalle 6. SampsaAntti sijalle 8. heti perässään JukkaKari.

 Päivän viimeinen startti oli jo todella hienoa vääntöä sijoituksista, koska taktisesti peli oli kaikille selvä. Rannan kautta prikalle. Gardan jyrkkien kallioiden vierellä, veneet lähellä toisiaan auringon paisteessa, todella hienoa. Suomi fleetti ajoi omilla sijoillaan hakiessa trimmejä EC kilpailua varten vältellen isompia ongelmia. Ainoastaan VilleTatu menetti peräsimen helat ja joutuivat jättämään startin kesken. Illalla koko suomi fleetti matkusti Limoneen syömään. Sunnuntai aamuna sääennusteen mukainen matalapaine saapui myös Gardan alueelle. Matalapaine, joka ennustettiin pysyvän koko viikon pohjois-italian päällä, esti Ora tuulen syntymisen ja näin ollen sunnuntaina ei purjehdittu lainkaan. Palkintojenjaon jälkeen tarjolla oli pastaa ja birraa kaikille.

Järjestäjien ja saksalais-suomalaisen yhteistyön ansiosta saimme järjestettyä 8:lle veneelle hinauksen Campionesta Gardalle, joten moni säästyi veneen purku ja rikaus hommilta.

 Lauantain ja siis koko viikonlopun tulokset löytyvät osoitteesta http://www.vccampione.org/Portals/2/classifica%20505.pdf

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.