Ventimiglia toinen ja kolmas päivä.

/, Kisaraportti/Ventimiglia toinen ja kolmas päivä.

Toinen päivä.

Aamulla laskeutui jälleen Tramontana, tuo vuorilta tuleva kylmä ilma rannikolle, ja vei veneet plaanaten rata-alueelle. Tuomaristo oli aikaistanut startteja niin että vesille lähdettiin jo kello 8.30 ja ensimmäinen paukku ammuttiin 9.30. Kun varoitusviestit ammuttiin haettiin viimeiset kryssikulmat trabalta. Kun starttiin oli aikaa 3 minuuttia tuli 90 asteen shifti ja kun starttiin oli aikaa kaksi minuuttia, tuuli loppui.
Hetken odotettuamme alkoi heiveröinen merituuli, johon startti ammuttiin. Jukka ja Kari hakivat todella rohkean ja hienon pabiksen startin ja se kantoikin pojat yläprikalle kolmantena. Merkiltä pojat valitsivat radan oikean laidan. Takana tulleet GER 8901 ja Tumppi&Hamppi valitsivat vasemman laidan ja saavuttivat kärkiryhmää todella paljon. Germaani vene pääsi kuittaamaan Jukan ja Karin alaprikalla ja siitä alkoikin jonossa ajo ylämerkille. Kelin jälleen moinattua tuomaristo ampui lähdön maaliin ylämerkillä, joten Jukka ja Kari ottivat sijan 4. Tumppi ja Hamppi saivat melkein pojat kiinni ja tulivatkin imussa linjan yli viidentenä. Kun loppupäivänä ei enää tuulta näkynyt, fleettti siirtyi rannalle syömään pastaa ja maistelemaan paikallisen viinitilan tuotteita.

Hyvää treeniä kuitenkin. Odottelun aikana pienissä tuuli alueissa kävimme kuitenkin ajamassa venevauhtia ja etsimme foileille oikeita paikkoja. Ja saattoihan sieltä jotain löytyäkkin.
Iltapäivällä otimme Karin vuokraaman auton alle ja menimme Monacoon. Kävelimme GP rataa ja pyörähdimme satama-altaassa katselemassa jollia. Söimme hyvin ja pitkän kaavan mukaan ja sitten ajelimme takaisin Italian puolelle. Monaco olikin reissumme 7 euroopan valtio, jossa olemme nyt vierailleet.

Kolmas päivä.

Regatan voitto meni kotivesillään purjehtineelle Italialaiselle veneelle. Hamppi ja Tumppi neljäs ja Jukka ja Kari viidentenä. Monacossa sovimme, että Tramonta hyödynnetään aamulla. Niinpä FIN fleetti oli vesillä tänään jo ennen kello kahdeksaa. Ja tuultahan riitti juuri siihen 9.30 asti. Nyt olimme kuitenkin jo tulossa rantaan, joten aamu treenit on jo vedetty. Nyt syömään ja sitten pakkaamaan veneet, koska alueelle on luvattu 48 tunnin sisällä Heavy Thunder Storms, eli vain noin 80 mm vettä. Aamulla siirymme sitten St. Raphaeliin ja aloitamme treenit siellä olevien saksalaisten kanssa.

T. Hamppi, Tumppi, Jukka ja Kari

P.S Suomen fleetti ottaa osaa suruun, Italiassa aamulla uhreja vaatineen maanjäristyksen takia.Toinen päivä.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.