Ventimigliassa kevyttä

/, Kisaraportti/Ventimigliassa kevyttä

Tramontana laskeutui lumihuipuilta aamulla n. 6 m/s, mutta kun aurinko alkoi lämmittää maata, saimme aamuksi pientä viriävää merituulta. Kymmenkunta botskia ennätti radalle, kun ensimmäinen startti ammuttiin käyntiin. Jukan sanoin ” tää on ihan samaa kuin Palermossa ”. Sinällään muuten hauskaa, että Jukka&Kari toi veneen Palermosta Ventimigliaan Salon kautta. Ensimmäinen startti ammuttiin noin 3 m/s tuuleen. Hamppi&Tumppi kiersi yläprikan kakkosena, GER 8990 ja GER 8901 ja ITA 8916 ympärillään. Loistava avotuulivauhti ja kauden ensimmäinen jiippi ( joka tsägällä onnistui ) toi 8932:lle, korjaan 8632:lle ( siis fleetin vanhin vene ) ykkös paikan jonossa. Valitettavasti kesken toisen kryssin startti ammuttiin poikki! Tyyntyvään keliin tämä oli kuitenkin ainut oikea ratkaisu tuomaristolta.

Toinen startti olikin sitten jo todella kevyttä keliä. Jukka ja Kari ottivat erittäin hyvän startin, joka tuhoutui kuitenkin ylämerkillä, kun joku oranssi poiju hyppäsi eteen. Rata lyhennettiin sitten alaprikalle, tuulen moinattua kokonaan. Eli ensimmäisen päivän jälkeen johdossa on ITA 8882, toisena GER 8901 kolmantena ITA 8916 ja neljäntenä FIN 8632 Hamppi ja Tumppi ja kuudentena FIN 8768 Jukka ja Kari.

Huomiseksi on luvattu pientä matalaa ylle, joten toivottavasti keli kovenee. Ilma on ollut kyllä loistava, lyhyttä märkkäriä ja punaista niskaa taas 6 kk jälkeen. Huomenna taas pari startti yritystä ja sen jälkeen alkaa Rivieran vesileiri, jonka ykkös tavoite on käydä jiippaamassa fivellä Monacon kuuluisalla jahti ” laiturilla ”.

T: Finski Teamit.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.