MM 3. päivä: Takana 119 spinnua

/, Kisaraportti/MM 3. päivä: Takana 119 spinnua

Uusi päivä lupasi kaksi purjehdusta, 3-5 m/s pohjoistuulta ja aurinkoa. Liikkeelle lähdettiin melko vakaassa trapetsikelissä, joka kuitenkin tarjosi tuulivanoja ja shiftejä strategeille. Maalissa Hyysaloset ja JoonasMichael hienosti 20-30 paikkeilla, muut suomalaiset keskifliitissä. Purjehdus kesti, kerrankin, normi 90 minuuttia. Kaikki pääsivät maaliin, poiketen sunnuntain kevyttuulisesta ekasta purjehduksesta jolloin JukkaKari ja KajJohan vierekkäin maalisuoralla luulivat saavansa noin sijan 50, kunnes maali napattiin edestä pois aikarajan ylityttyä ja tilalle tyly DNF yhdessä 85 muun veneen kanssa.

Toiseen starttiin edelleen trapetsilla. JukkaKari kestävät keskilinjalla Bojlandin prässiä pari minuuttia, nitistävät pari germaania luusta, ja pääsevät pakenemaan paaralle. Paaran hieman liftatessa ajoa tunnelissa styyran veneiden takaa ja yhä useamman edestä. 40-50 venettä myöhemmin kompassi näyttää pientä headeria, paine hyvä, styyralla olisi vapaa kaista johon venda. Seuraa viidentoista minuutin kiihdytysajot, jonka aikana tuuli kellottaa oikealle. Isonpurjeen telkkariruudussa olevat sata venettä painuvat alas, ja vilkaisu olan yli kertoo oikealla olevien 20 veneen kärsivän hapen ja kulun puutteesta. Vain ylhäällä vieressä olevat brittiherrat jaksavat mukana. Paaran leikkarin lähetessä vasemmasta nurkasta krossaa yksi vene niukasti edestä ja Saugman saman verran perästä. Lähestyvä leikkari kannustaa tsemppaamaan, ja juuri ajoissa saadaan britit nitistettyä ja raivattua auki tie heittää paaralle. Saugman styyran leikkarilla, varovaisesti perät ottaen ylämerkin kierto kolmantena. Tapana ei fiilistellä kesken kilpailun mutta nyt oli pakko tehdä nopeat yläviitoset ennenkuin suut taas suppuun. Saugmanit, Martinit ym jiippaavat paaralle, FIN8768 jatkaa hetken saaden hieman välystä yläpuolen fliittiin. Ensin Martin lähestyy, mutta tuuliraidan edetessä ja hieman shiftatessa JukkaKari pääsee ajamaan täydellä paineella suoraan alaportille, lisäten hieman eroa taakse ylämerkiltä ja rundaten edelleen kolmantena Saugmanin perälaudassa.

Capo Gallon autereista vuorta vasten turkooseilla aalloilla surffaileva 119 spinakkerin 505-fliitti on muuten erittäin kaunis edestäpäin tarkasteltuna!

Taas naamat peruslukemille ja töihin. Välikeliin moinanneessa tuulessa kryssivaihdetta pitäisi vaihtaa alas. Saugmanilta ja Martinilta tämä näkyy käyvän nopeasti, ja eroa tulee nopeasti 100 metriä ennenkuin FIN8768:n vaihdelaatikko on kirskunut oikeaan loveen. Saugmania seuraten keskeltä ylös.

Shifti tuo ja shifti vie, ylämerkkiä lahestyttäessä paaran laylinea jyskyttää 15 veneen juna Saugmanin ja suomalaisten väliin. Jiippimerkin jälkeen pääsee yksi lisää ohi, viimeisellä kierroksella vuoroin otetaan vuoroin menetetään pari venettä. Maalissa sijalla 24. Hyysaloset ja JoonasMichael tasaista sarjaansa jatkaen 30 kahta puolen. Muut suomalaiset keskifliitissä.

Välipäivään lähdettäessä ja yhdellä poisheitolla SampsaAntti upeasti sijalla 22, JoonasMicke 30, JukkaKari ja Pantterit vajaa 70, ferraristit ja turkulaiset 70-80.

– 8768 Giiamari

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.