Avoimet EM-kisat ohi

/, Kisaraportti/Avoimet EM-kisat ohi

Viimeinen kisapäivä käytiin saman tapaisissa tuulissa kuin edellinenkin. Kevyttä 3-4 m/s tuulta idästä/koillisesta. Vähemmän ristiaallokkoa kuin edellisinä päivinä. Shiftit 20 asteen luokkaa lukuunottamatta isoa pysyvää shiftiä, joka osui toiselle kryssille ja vei alamerkiltä vasemmalle lähteneet pienen ajon ja venda jälkeen suoraan ylälipulle.

Päivän suomalaismenestys oli vahvaa keskitasoa. Rape ja Juha saivat hyvän lähdön. Sopivia linjoja kärjen hätyyttelemiseksi ei kuitenkaan löytynyt loppusijoituksen ollessa 43. Päivän selkeä kohokohta oli nostatuskisa Spinnulla Tanskalaisen maailmanmestarin Saugmanin kanssa. Mentiin ihan vain periaatten vuoksi kuuhun, sillä maailmanmestari ei anna periksi. Turkulaisten lähtö ei ollut aivan huippuluokka ja tämä realisoitui ylämerkillä seitsemänneksi viimeisellä sijalla. Tästä sisuuntuneina loppustartti oli Turkulaisten osalta pelkkää voittokulkua, loppusijoituksen ollessa 36. Jukkavarajukka ja Ferrari purjehtivat koko lähdön lievästi keskiporukan etupuolelle tullen maaliin sijoilla 23 ja 25.

Päivän ohjelmassa oli ajaa 2 lähtöä, mutta yksi vain toteutui purjehtijoille tuntemattomasta syystä, sillä edellytykset toisenkin lähdön ajamiseen olisi ollut. Vahvin teoria lähdön ajamattomuudelle oli se, että palkintojenjakojuhlien aikataulu olisi ollut vaarassa ja sehän ei Italiassa ole mahdollista.

Ja sitten lopputuloksiin. Avoimet EM-kilpailut voitti näytöstyyliin USA:n pari Ethan Bixby/ Erik Boothe ottamalla kolme piikkiä ja kaksi kakkossijaa. Vanha maailmanmestari vuodelta 1981 on todella kovassa iskussa kevyellä tuulella. Venekunta sai erikseen palkinnon siitä, että oli myös paras venekunta ilman poisheittoa. Toiseksi purjehti hienosti nuori saksalaisvenekunta Jens Findell ja Johannes Tellen. Heidän sarja oli lähes yhtä vahva kuin voittajan. Kolmanneksi purjehti toinen USA:n maailmanmestari vuodelta 1999 Howard Hamlin ja Andy Zinn. Ylipäätään USA:n joukkue on erottunut näissä kisoissa vahvana joukkueena.

Saksalaispari Findell/Telle oli näin ollen paras eurooppalainen venekunta näissä kisoissa. Tämä oli myös Eurocupin päätöskisa. Eurocupin lopputuloksissa voittaja oli samainen venekunta Findell/Tellen, toiseksi tuli Brittivenekunta Ian Pinnell / Carl Gibbon.

Suomalaiset sijoittuivat avoimissa EM-kisoissa seuraavasti. Lindfors/Halonen sija 26, Nieminen/Lehtonen 27, Raita/Nurmela 28 ja Ebeling/Heimsch 37. Jos lasketaan mukaan pelkät eurooppalaiset veneet saadaan vastaavasti sijoituksiksi 13,14,15 ja 19, mikä ei olisi hullumpi Euroopan mestaruustulos Suomalaisilta.

Suomifliitti siirtyy nyt viettämään hyvin ansaittua lepopäivää Palermon lämpöön. Huomenna eli lauantaina alkaa sitten todellinen vääntö, sillä silloin on MM-kisojen ensimmäinen startti.

MM-kisoihin on tulossa mukaan lisää huippuveneitä, jotka eivät näkyneet esikisojen tulosluettelossa, mm. Euroopan mesarit Boysen-Möllerin veljekset sekä maailmanmestari Wolfgang Hunger gastinaan Julian Kleiner. Nämä veneet kävivät jo ajamassa muutaman esikisalähdön kympin sisään Boysen-Möllersin veljesten voittaessakin yhden lähdön.

Myös suomifliitti vahvistuu kahdella veneellä varsinaisten kisojen alkaessa. Mukaan tulevat hallitsevat Suomen mestari Lindgren/Wolontis sekä toinen kotimainen huippuvene Hyysalo/Salonen. MM:iin lähdetään kuuden suomalaisveneen voimin, mikä on hienoa!

FIN8053

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.