MM-kisat puolivälissä Malmössä!

/, Kisaraportti/MM-kisat puolivälissä Malmössä!

Kaksi ensimmäistä kisapäivää on takana. Kärki liikkuu uskomattoman kovaa, ja Hunger/Jess-parin sarja näyttää komealta: 1,1,2,1,1.

Suomalaisten menestys on vaatimatonta: parhaana tässä vaiheessa Saarela/Lindfors sijalla 36. Muut suomalaiset keikkuvat listan heikommalla puolella. Raita/Raita-tiimillä on kuitenkin kaksi hyvää sijaa (21. ja 27.).

Lauantain ajoittain toiselle kymmenelle nouseva tuuli aiheutti jonkin veraan välinerikkoja (Iso Vihree keskeytti) ja monelle tiimille tuli uintiharjoituksia. Ian Pinnell menetti mastonsa slööraavan ja kryssivän paaran veneen törmäyksessä. Vielä sunnuntainakin kisoissa oli dramatiikkaa: porilaisten veneeseen ajettiin reikä ja tilanteesta tuli hylkäys; Saarela/Lindfors hylättiin merkkikosketuksen takia.

Sunnuntain kisaa maustoi kevenevä tuuli ja harvinaisen voimakas merivirta. Välillä tuntui siltä, että merkille ei pääse millään ja slöörit muuttuivat loppuvaiheessa painajaiseksi ellei osannut ajoissa nostaa kurssia riittävästi. Tämä ongelma vaikeutti kumma kyllä yhtä paljon kokeneiden virtapurjehtijoidenkin (esim engelsmannit) suorituksia. Merkkikosketuksia ja mieleenpainuvia huutokilpailuja oli runsaasti…

Maanantai-iltana pidettiin liiton vuosikokous. Siitä tulee erikseen raportti.

Tänään on välipäivä eli tiimit parsivat välineitään ja nauttivat Etelä-Ruotsin ja Tanskan upeista keleistä.

Kisa jatkuu keskiviikkona ja luvassa on 2-4 m/s kelejä.

Terv 8056 Raimo Raita

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.