Puheenjohtajan tervehdys kaudelle 2002

//Puheenjohtajan tervehdys kaudelle 2002

505 -luokan kasvuvauhti tuntuu vain kiihtyvän. Viime vuonna yhteensä kahdeksan uutta venettä saatiin aktiiviseen käyttöön, näistä kolme tuli Saksasta ja kaksi Ruotsista. Turkuun, jossa viime vuonna ei vielä ollut yhtään venttä, on ilmestynyt viiden veneen fliitti. Uusia kyselyjä veneistä tulee viikottain ja aktiivista veneenmetsästystä on opittu tekemään Saksassa ja Ruotsissa.

Kilpailuja on tällä kaudella seitsemän, joista viisi kuuluu ranking -sarjaan. Leirejä pidetään kolme. Uudet ranking -säännöt kannustavat ahkeraan osallistumiseen. Luokkamestaruuskisoille ollaan hakemassa SM -arvoa ja näyttää siltä, että vaikka sitä ei tänä vuonna saataisikaan, se voi ensi vuonna tulla jo automaattisesti: 20 veneen osallistuminen LM-kilpailuihin ei ole enää kaukana.

Viime kautena tapahtui myös selvää edistymistä veneiden tekniikassa. Tavallisilla dacron -purjeilla purjehtii yhä harvempi ja veneiden keski-ikä on nuorentumassa nopeaa vauhtia. Alkavan kauden ehdottomasti kiinnostavin seikka on uusi spinaakkeri, joka hyväksyttiin käyttöön viime lokakuun alusta. Uusi spinaakkeri on metrin korkeampi kuin vanha ja raporttien mukaan se tuo paljon lisää vauhtia, tekee lensseistä jännittävämpiä ja lisää taktikoinnin mahdollisuutta. Liitto pyrkii tekemään yhteisen edullisen purjehankinnan ja järjestää muutosleirit Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun.

On ilo olla mukana toiminnassa, jossa on paljon innokkaita jäseniä ja todella mahtava henki. Se on ollut fivetoiminnassa ilmeisesti aina ominaista, mutta näin suhteellisen uudelle aktiiville se on eräs kantavista syistä viedä harrastusta eteenpäin. Raskaan työn ja pitkän talven jälkeen uuden kauden alkua odottaa suurella innolla.

Toivotan kaikki fivestä kiinnostuneet ottamaan yhteyttä ja tutustumaan lajiin. Jos yrität löytää vauhdikkaan, mutta edullisen kevytveneen, eikä tavoitteenasi ole olympialaiset, silloin käytännössä ei ole kuin yksi vaihtoehto: International 505.

Arno Parviainen
Puheenjohtaja

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.