Casseli Race – Fivet jälleen mukana !

/, Uncategorized/Casseli Race – Fivet jälleen mukana !

Ensimmäinen Casseli Race purjehdittiin vuonna 2000. Toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa purjehditun kilpailun historiaa on aina leimannut arvokkuus. Kilpailu toiminut PM, SM tai eri luokkien ranking -kilpailujen isäntänä.

Mukana olleita luokkia ovat mm. H-veneet, 505, Lightning, Vikla, Melges ja LYS-luokat. Fivet ovat olleet mukana Casseli Racesssa vuodesta 2008. Tuleva kesä on siis seitsemäs perättäinen fiveilijöille. Vuonna 2012 505 liitto järjesti myös leirin Lahdessa LPS:n avustuksella viikko ennen Casseli Racea.

Veneiden suuren määrän takia Casseli Race jakaantuu kahdelle eri radalle, joten katsottavaa ja seurattavaa riittää Enonsaaren edustajalla koko päiväksi. Usean veneluokan purjehtiminen samalla radalla saattaa aiheuttaa päänvaivaa, mutta toimii erinomaisena starttina kilpailukaudelle. Rata-alueen tunnetusti vaihtelevat tuuliolosuhteet ja useampi fleetti radalla pakottaa purjehtiat pitämään focuksen myös oman veneen ulkopuolella ja toimii siis täydellisenä kauden avauksena ajatellen arvokisoja. Vuoden 2014 Kielin MM-kisoissa 505 luokkassa purjehdittiin yhdessä 168 veneen fleetissä.

Casseli Race nauttii suurta arvostusta purjehtijoiden keskuudessa hyvien järjestelyidensä ja fasiliteettiensä ansiosta. Vuosittain usea luokkaliitto ilmaisee kiinnostuksensa järjestää arvokilpailunsa Casseli Racen yhteydessä.
Kilpailun pääsponsorina toimivat Ravintola Casseli ja ravintoloitsija Panu Viljanen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.