SAP Worlds 2014 ajettu päätökseen

//SAP Worlds 2014 ajettu päätökseen

MM-kisat ovat saatu päätökseen. Kaikkiaan seitsemän lähtöä saatiin ajettua, kahden päivän kisat jäivät ajamatta liian kovan tuulen takia. Ajetuissa kisoissa keli oli Hampin sanoin keskikovaa, eli lopulle fliitille taitojen ylärajoilla. Kisajärjestäjien mukaan tuuli puhalsi 16-38 solmua kisapäivinä, sunnuntaina ja maanantaina puuskat 45+.

Kisat voitti konkari ja ikuinen kakkonen Holt/Woelfel komealla sarjalla. Aussit Nicholas/Payne veivät toisen sijan, Hunger/Kleinerin jäädessä pronssille. Top 20 vauhti oli jäätävää heti lähtökiihdytyksestä lähtien. Suomifliitistä ainostaan Hamppi/Tumppi pystyivät jollain tavalla vastaamaan kärjen vauhtiin. Kaksikko todisti jälleen, että ei ole epäilystä ketkä Suomessa ovat kovan kelin kingit. Pojat hakkasivat tasaisesti sijoja 30 paikkeille. Kun tuulta oli tarpeeksi, löytyivät pojat sijalta 15. Lopputuloksissa Hamppi/Tumppi 28.

Muu Suomi-fliitti pääsi nauttimaan keskifliitin hedelmistä. Pitkiä leikkarijonoja, paljon krossaavia veneitä, mielenkiintoisia merkkitilanteita. Näissä keleissä löytyi radalta myös lukuisia esteitä kaatuneiden veneiden muodossa. Parhaiten oikeat moodit löysi Jukka/Antti sijalla 52. Kaksikko ajoi tasaisen ja nousujohteisen sarjan. Sampsa/Lauri löytyy sijalla 55, ja Turkulaiset sijalla 62. Harmittavasti ”uudesta” veneestä hajosi sekä trapetsi lenkki, että levankirauta, kummatkin rosteria. Hieman jäi hampaankoloon seuraaviin kisoihin. Kovat keskinäiset kisat ajoivat Kira/Matti ja pinkkiviivat pojat. Naishaukkari oli tällä kertaa kovempi, sija 109. Pojat sijalla 115. Tamperelaiset nauttivat sekä kisoista että kisastudiosta rannalla. Sija 130.

Kovat olivat kisat. Lihakset, polvet, selät olivat kovalla koetuksella. Rannan sauna oli ahkerassa käytössä. Purjeita meni lukuisia, mastoja muutama. Jokaisella venekunnalla oli jotain laitettavaa veneissään. Fasiliteetit ja järjestelyt olivat maailmanluokkaa. Joka päivä oli purjehdusten jälkeen tarjolla pastaa ja virvokkeita. Pastaa kuulemma kului 480 kiloa, ja olutta 2400 litraa. SAP tarjosi analysointityökalut kisojen analysointiin. Vauhteja, VMGtä, XTEtä, purjehtittua matkaa, manööreveiden määrää ja niissä tuhrittua matkaa pääsi vertaamaan sekä suomifliitin kesken että kärkiveneisiin. Sekä mid-week party, että päätösjuhlat olivat maailmanluokkaa. Jogy-karhu sai myös omansa jälkipolttojen muodossa.

Loistavat kisat, ja loistavat järjestelyt. Pienenä miinuksena jokapäiväinen sade. Mikkihiirimiehistöt olisivat ehkä myös toivoneet edes yhtä kevyttuulisempaa päivää.

Kaitsu FIN-8927

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.