Kiel MM-regatta, päivät 1-2

//Kiel MM-regatta, päivät 1-2

Ensimmäinen kisapäivä Kielin MM-kisoissa on takana ja suurin osa suomiveneistä on taas rakennettu purjehduskuntoon. Keli oli varsin reipas ja tuulialueet toivat aina vähän lisää maustetta purjehdukseen. Keskituuli oli ehkä n. 10m/s iltaa kohden hiukan voimistuen. Kaiken kaikkiaan mukana kisoissa on yli 160 venettä 16 eri maasta.

Kaksi lähtöä oli lauantain ohjelmassa ja ne saatiin suunnitellusti ajettua. Ainoa vene suomalaisista joka ajoi molemmat lähdöt maaliin oli Jari/Tumppi, ajaen sijat 32 ja 38. Muut kärsivät enemmän ja vähemmän kalustovaurioita ja saivat ajettua vain yhden startin. Mm. Sampsa/Lauri ja Kira/Matti joutuivat illalla peräsinhelojen vaihtoon, Kaitsu/Johanilta hajosi trapezi ja Raimo/Juha & Hannu/Juha kärsivät pienempiä vaurioita.

Sunnuntain ohjelmassa oli yksi startti mutta keli oli vielä kovempi, joten kisastartteja ei saatu aikaiseksi. SAP järjesti sen sijaan vauhtikisan, johon monen yllätykseksi otti osaa myös Jari/Tumppi. Vauhti riitti hyvin ja kaverit sijoittuivat kisassa kakkoseksi veneenmitta Etelä-Afrikkalaisten jälkeen.

Maanantaille on luvassa vielä kovempaa keliä joten todennäköisesti luvassa on myös huomiselle välipäivä.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.