Kauden toinen eurocup tutussa komennossa Gardan vesillä !

//Kauden toinen eurocup tutussa komennossa Gardan vesillä !

Fiven perinteinen Rivan Eurocup Garda-järvellä päättyi saksalaisten Hunger/Kleiner tiimin voittoon. Toiseksi purjehtivat hyvää kautta ajavat Bogacki/Dehne ja kolmanneksi Findel/Tellen. Kärkikolmikon takana myös tuttuja nimiä, neljänsiksi Boehm/Roos ja viidensiksi Kellner/Schoeller. Huomioitavaa on että sveitsiläisten systemaattinen treenaaminen ”viikonloppuleiri” tyyppisesti on kyllä tuonut tiimeihin vauhtia ja tasaisuutta. Sveitsiläiset on menneet aina kovaa keveissä keleissä, mutta nyt fleetti kulkee kovaa myös kovemmassa kelissä. Jo kauden ensimmäisessä Eurocupissa SUI-tiimit olivat hyvillä sijoilla ja Gardalla trendi sai jatkoa. Caroline Jacot/Philippe Jacot sijalla 9. ja Cédric Bart/René Betschen sijalla 15. sekä Marti Ueli/Schuerch Res sijalla 17. Kun vielä Florian Stauffer/Valery Jacot olivat sijalla 19. niin kokonaispanos sveitsiläisillä todella kova, neljä tiimiä top 20 sisällä ja top 30 sisään mahtui kaikki vuoristomaan venekunnat joita Gardalla oli kaikkiaan 7.

Sveitsiläisten treenaaminen toimii niin että ensin laitetaan kilpailukalenteri lukkoon, sitten edeltävänä viikonloppuna viedään kalusto kisapaikalle ja pidetään kahden päivän vesi-, trimmi- ja taktiikkatreenit. Ennen vesille menoa käydään treenit läpi, välittömästi vesiltä tultua analysoidaan erot ja syyt. Illalla yhteismajoituksessa ruokaillaan ja jaetaan mielipiteitä kokemuksista. Seuraavana viikonloppuna skabat samalla vesistöllä ja iltaisin sveitsiläisellä tarkkuudella analysoidaan päivän tapahtumat. Ainakin tapa tuntuu toimivan koska vuoden 2011 Sveitsin mestaruuskilpailuissa kärkikaksikkoa lukuunottamatta pystyimme lyömään muut SUI-tiimit. Voisi olla erittäin kokeilemisen arvoinen treenitapa myös suomessa.

Nyt kaikki ilmottautumaan Porvoon R2 skabaan ja kehittämään venevauhtia. MM-skabat alkavat Kielissä 75 päivän kuluttua ja PM-skabat Helsingissä kaksi viikkoa myöhemmin.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.