Airisto Regatta 2013

//Airisto Regatta 2013

Muutaman tiimin taistellessa kunniasta Tanskan vesillä, pieni mutta ytimekäs ryhmä fiveläisiä kokoontui Turkuun kisaamaan Airiston herruudesta. Kotisatamana toimi Ruissalon Spa kaikkine fasiliteetteineen. Rannalla pyöri parisataa purjehtiaa, kun mm. optarit olivat löytäneet Turkuun. Järjestelyt olivat mallikkaat, ja kuusi fiveä sopi hyvin sekä rannalle että radalle. Finn-jollat samalla radalla toimi myös kohtuullisen hyvin. Toisen päivän viimeinen lähtö yhdessä Finn-jollien kanssa, aikarajan painaessa päälle toi mielenkiintoisen muttei mahdottoman mausteen kisoihin.

Tuulet Airistolla olivat mitä heinä-elokuussa saattoi olettaa. Kevyttä, siftejä, ja tuulialueiden hakua. Vastustajan pitäminen oli haastavaa varsinkin lensseillä. Useiden kymmenien, jopa satojen metrien erot olivat kurottavissa kiinni oikeilla valinnoilla.

Ensimmäinen päivä purjehdittiin radalla A, suhteellisen kaukana kotisatamasta. Tuulta oli noin 3-4m/s. Tuulialueissa piti pysyä, ja siftit piti ottaa oikein. Kymmeniä metrejä eroa syntyi hetkessä suuntaan ja toiseen. Kira/Matti esittivät loistavaa vauhtia ja taktista osaamista ensimmäisessä lähdössä heidän kiriessä kärkipaikalle ja ottaessa tiimin ensimmäisen rankingpurjehdusvoiton. Räty/Jonas hyödynsi puolestaan puuskat lensseillä päivän viimeisessä lähdössä, ottaen lähdön nimiinsä. Turkulaiset Kaj/Johan osoittivat kuitenkin tasaisinta vauhtia, ja johtivat ensimmäiset päivän jälkeen.

Toiseen päivään haettiin vauhtia sekä Muumilaaksosta että erinnäisistä paljuista. Aamun parin tunnin odottelun jälkeen pääsimme taas radalle, saimme purjehtia mukavassa 3-5m/s tuulessa. Rata-alueemme oli siirretty Kuuvan nokkaan, mikä lyhensi siirtymävaivalta puolella. Kira/Matti osoittivat jälleen taidokasta purjehdusta. Iloista oli myös nähdä Hanno/Mikaelin parantunut vauhti. Kisa oli tasaista, ja tilanteita ja tiukkaa kisaamista oli havaittavissa. Wanha Rouvan vauhti oli kuitenkin liikaa muille, joten palkinnot jäivät tällä kertaa Turkuun. Kira/Matille ansaittu kakkossija, kolmossijan mennessä Jari/Juha mix-tiimille.

Mitkä olikaan voitonavaimet Turussa? Silmät ja niskavillat piti trimmata siftien ja tuulialueiden hakuun. 90% fokuksesta tuulen ymmärtämiseen, loput venevauhtiin ja nousuun. Katse langassa, sitten aallossa, sitten ympärille. Neljä silmäparia käyttöön, ja aktiivista dialogia veneessä. Masto oli pystyssä koko viikonlopun, fokka trimmattuna sisälle, muttei liian tiukalle. Strutti ylös/keskelle, puomi keskelle ja isoskuutti tiukkaan. Paino veneessä edessä. Sekä kryssille että lenssillä vene hieman kallellaan. Lenssillä alas, kovissa puuskissa ylös ja paaniin. Varoa piti ettei vahingossa ajanut ylös, mikäli plaaniin ei päässyt. Turhat liikkeet ja säädöt pois.

Sovimme Hannon kanssa, että haemme vauhtia yhteisillä treeneillä viikkokisoista. Eikökän Henrikin löydä radalle, kun mastokin pysyy jälleen pystyssä. Turkutiimi tulee nyt kovaa, varautukaa!

Kuvia kisoista osoitteessa www.onephoto.fi.

 

FIN-8057/ Kaitsu

 

Results as of 15:50 on August 11, 2013

Overall

Sailed: 6, Discards: 1, To count: 5, Entries: 6, Scoring system: Appendix A
Rank Class SailNo Club HelmName CrewName Rating R1 R2 R3 R4 R5 R6 Total Nett
1 505 8057 ASS Halonen Johan Lindfors Kaj (3.0) 1.0 2.0 1.0 1.0 2.0 10.0 7.0
2 505 8659 HSK Maisniemi Kira Dillemoth Matti 1.0 (4.0) 4.0 2.0 4.0 1.0 16.0 12.0
3 505 8127 KuoPS Halmström Jari Nurmela Juha (4.0) 2.0 3.0 4.0 3.0 4.0 20.0 16.0
4 505 8585 N Räty Henri Björkqvist Jonas 5.0 3.0 1.0 3.0 (6.0) 6.0 24.0 18.0
5 505 8053 HSK Ebeling Petri Heimsch Juhani 2.0 (6.0) 6.0 6.0 2.0 5.0 27.0 21.0
6 505 8907 TPS Narjus Hanno Maksimow Mikael (6.0) 5.0 5.0 5.0 5.0 3.0 29.0 23.0

1 Comment

  • Oli hienot kisat, Hemppa kuvaili hienosti, hauskaa mutta haastavaa. Hienoa kuulla Ja nähdä Turku fleetin taas aktivoituvan ! Ottakaas se nuori Snipe tiimi mukaan, Hemppa ja Joonas tais luvata jo testipurjehdukset heille, niin paikallinen fleetti kasvaa ja saa hyvät treenit aikaiseksi.

    Hamppi 13.08.2013

Leave a comment

Your email address will not be published.