Campione Del Garda 2013

/, Kisaraportti/Campione Del Garda 2013

Riva del Garda, TransAlp Cup

Tämän vuoden TransAlp Cupin osakilpailu oli siirretty Gardajärvellä Campionen kylästä Rivaan johtuen Campionessa käynnissä olevista rakennustöistä. Tämä tarkoitti kilpailualueen siirtymistä samaksi, kuin mikä se on ensi viikonvaihteessa purjehdittavassa EuroCupissakin. Meillä oli tällä kertaa pikavisiitti Gardalle, kun lomapulan takia pystyimme skabaamaan vain ensimmäisen kilpailun. Samalla oli tarkoitus siirtää vene Milanosta Muncheniin, joten miksei välissä ajaisi hyvän viikonloppukisan.

Lauantain kisapäivä oli aurinkoinen ja lämmin ja startit saatiin käyntiin ajallaan hyvässä ora-tuulessa. Taktiikka oli hyvin Gardamainen, startissa heti rantaan kallioille ja sieltä hyvällä nosteella kohti yläprikkaa. Muuten taktiikka oli tiedossa mutta toteutus meiltä uupui ja lähestyimme ylämerkkiä kolmosina. Saimme kuitenkin poimittua vielä yhden sijan ylämerkin vendakahinoissa ja spinnu nostettiin kakkosina. Avotuulivauhti oli kohdillaan ja saimme poimittua ITA-8916 paremman venevauhdin ansiosta. En tiedä olivatko paikalliset häkeltyneitä Jarin kutsuttua heidät ennen starttia sujuvalla Italian kielellä rantakadulle kaljalle. Loppu startti olikin sitten helppoa sijan puolustusta ja saimme kuitattua lähtövoiton.

Toiseen starttiin keli keveni kun pilviä alkoi majailla Gardan vuorilla ja ora alkoi hiipumaan. Kuitenkin sama kaava taktiikassa toimi ja nyt sitä paremmin toteutettuamme pääsimme ylämerkille ensimmäisenä. Fleetti oli tiiviimpi kuin ensimmäisessä startissa ja tästä johtuen sijan puolustaminen oli vähän vaikeampaa. Viimeisellä avotuuliosuudella huomasimme venevauhtimme hiipuneen ja syy selvisi kun Jari yritti kääntää peräsintä. Miehekäs orjantappurapensaan oksa oli parkkeerannut peräsimeen ja tätähän Jari lähti paljain käsin rykäisemään irti. Pari kirosanaa kuului veneessä, jonka jälkeen gasti antoi kipparilleen käsineen jonka avulla tuo piikkihirviö saatiin veneestä irti ja verenvuoto loppumaan. Onneksi pitkä liuku riitti varmistamaan lähtövoiton. Keli tyyntyi tästä eikä kolmatta starttia saatu enää ajettua.

 

 

 

Sunnuntain keli oli ennusteissa huono minkä johdosta järjestäjät päättivät ampua startit aamun pohjoisen Peler-tuuleen. Eka paukku oli jo klo 8.30 ja keli tyyni ja reikäinen ja rata-alueella oli paljon shiftejä. Ensimmäinen startti olikin tarkkaa ajoa koko fleetiltä samassa nipussa ajaen. Vain GER-9059 (Malcesine EM 16. ja La Rochelle MM 17.) sai pienen hajuraon muihin. Erot olivat pienet eikä ilmaa ollut paljoa muille jaettavaksi. Meidän oli tyytyminen tässä lähdössä 4 sijaan. Viimeinen lähtö oli jo vähän enemmän arpajaista, 30 metrin lähtöviivalta vasemmalta laidalta startanneet saivat tuulta ja oikealta ei mitään, minkä johdosta vasemmalta karkasi 5 venettä irti. Oikea laita jämähti paikoilleen, me mukaan lukien eikä startin aikana tätä eroa pystytty enää kirimään. Lähdössä sijoitukseksi tuli 6 joka jäi samalla viimeiseksi lähdöksi kun tuuli tyyntyi eikä iltapäivän tuuli enää jaksanut nousta kun sadepilvet ottivat ohjakset. Nämä sijat riittivät kuitenkin varmistamaan meille kisan voiton ennen italialaisvenettä sekä kolmanneksi tullutta Etelä-Afrikan venekuntaa joka olikin tutustunut suomalais – fiveilijöihin La Rochellessa, jossa isä – poika yhdistelmä oli 43.

Garda on tullut meille vuosien varrella tutuksi, siitä kertoo ehkä se kun marssimme hotellimme respaan niin ennen kuin ehdimme mitään sanoa niin respa tokaisi; minä tunnen teidät! Arvoitukseksi jäi, muistiko hän meidät hyvästä vai pahasta…

Seuraavaksi lähdetään koluamaan uusia järviä. Vene on nyt jätetty Saksan puolelle Walchensee-järven rannalle, jossa kisataan seuraavan kerran heinäkuun alussa ja gasti pääsee traballe kultaisine kuminauhoineen. Kisasta on tulossa varmasti hyvä ja vauhdikas, sen verran ehdimme tavata paikallisia purjehtijatovereita Munchenissä joten tämä on hyvä etappi taas kotimaan SM-kisojen jälkeen. Walchensee järven tuuliolosuhteet ovat hyvin samankaltaiset kuin Gardalla, kun paistaa aurinko tuulee kovaa, kun on pilvistä (eli pilvet alempana vuortenhuippuja) on plägä. Paikka on varmasti korkeimmalla merenpinnasta, missä olemme ikinä purjehtineet !

Vaaleat alueet vuorten edessä ovat siis pilviä !

 

Hamppi & Tumppi, FIN-9069

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.