Saksalaiset Lehmann/Öhme maailmanmestareita 2013

/, Kisaraportti/Saksalaiset Lehmann/Öhme maailmanmestareita 2013

MM-kisojen viimeinen ja ratkaiseva lähtö oli kuin pedattu dramatiikalle – kolme saksalaista kärjessä ja vain viisi pistettä eroa venekuntien välillä. Ja dramatiikkaa saatiin jo startissa, kun johtava venekunta Böhm/Roos ja kolmantena ollut Hunger/Jess juuttuivat startin jälkeen kauemmas fleettiin, kun Lehmann/Öhme geittas aikaisin ja pääsi vapaissa tuulissa kryssin vasempaan reunaan, joka on toiminut koko viikon paremmin. Ensimmäisen kryssin jälkeen Lehmann/Öhme olikin johdossa, mutta jenkkien Holt/Smith karkasi ohi ja lähdön voittoon jo heti ensimmäisellä lenssillä. Viimeisen lähdön voitto takasi jenkeille neljännen sijan lopputuloksissa. Aivan lähdön lopussa myös australialaiset Higgins/Marsh kuittasivat Lehmannin, mutta kun sijalta 49 itsensä ylöspäin taistelleet Hunger/Jess tulivat maaliin sijalla 11 ja pitkään kympin tienoilla purjehtineet, mutta lopussa riskillä oikeaan laitaan kryssineet Böhm/Roos keskeyttivät, niin MM-titteli meni Lehmann/Öhme-venekunnalle. Hopeaa Böhm/Roosille ja pronssia Hunger/Jess-venekunnalle.

Lehmann on purjehtinut Fiveä jo melkein 30 vuotta, mutta on panostanut vasta viime vuosina tosissaan gastinsa Öhmen kanssa saavuttaakseen MM-kärjen. 2011 Hamilton Islandilla olivat he sijalla 15, 2012 La Rochellessa 5:s ja nyt 2013 ansaitusti kultaa. Näissä kisoissa heidän huonoin lähtösijoituksensa oli 6:s.

Viimevuotiset mestarit, Saugmann/Görge olivat lopputuloksissa sijalla 8, kun toiset suomalaisillekin hyvin tutut tanskalaiset, Bojsen-Möllerin veljekset olivat 11:nsiä. Boijseneiden viimeisen lähdön suoritus oli erinomainen ottaen huomioon, että he olivat gatena ja joutuivat siten kryssioikealle, mutta sieltä taistelivat sijalle 9.

Ruotsalaisgurujen Ebbe Rosenin ja Olle Wenrupin Barbadoksen matka ei mennyt ihan odotusten mukaisesti ja tuloksena oli 38:s sija. Valitettavasti suomalaisia ei Barbadoksen lämmössä näkynyt vaikka talven Eurocup-kisan tulosten perusteella esimerkiksi Hamppi/Tumpin kyyti olisi voinut riittää pitkällekin.

2014 MM-kilpailut purjehditaan jälleen Euroopassa, Kielissä, elokuussa. Todennäköisesti kilpailuissa lyödään viimevuotisten La Rochellen kisojen osallistujaennätys, kun kisoihin odotetaan jopa yli 200 venettä. Seuraavat arvokisat ovat kuitenkin jo elo-syyskuun vaihteessa Hollannin Mebemblikissä, kun purjehditaan Euroopan mestaruuksista. Kisoihin odotetaan myös vahvaa suomalaispanostusta.

(alkup. teksti Per-Eric, SWE 8651)

1 Comment

  • Todellinen jännitysnäytelmä ja kun rannassa Böhm/Roos teki vielä protestin jurya vastaan. Kv jury joutui miettimään yli tunnin tekikö gate venettä suojaava ribi virheen ajaessaan epätasaisesti startissa. Mielenkiintoista oli se että lähekkäin startanneet Hunger/Jess ja Böhm/Roos saivat molemmat todella huonot startit. Niin tai näin jury päätti kuitenkin että tulokset startista 9. jää voimaan.
    Itsekkin kokeneena ”jäniksen spurtin” Sopotissa, tietää miltä tuntuu kun yläpuolelta seuraavat viisi venettä jyrää päälle alle viidessä sekunnissa. Mutta kyllä oli hienot ja jännittävät skabat !

    Hamppi 04.05.2013

Leave a comment

Your email address will not be published.