Lihakset hapoille Karvalakissa

//Lihakset hapoille Karvalakissa

Olipa viikonloppu! Kahden päivän aikana 15 lähtöä puuskaisessa tuulessa. Loistavassa syyssäässä 11 venekuntaa nauttivat nopeatempoisesta lyhytratapurjehduksesta parhaaseen Lohjalaiseen tapaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti.

Kisat purjehdittiin tuttuun tapaan jänislähtöinä. Aamukäskynjaossa arvottiin jänikset, ja kerrattiin lähtöprotokolla vielä kertaalleen. Launtaina jänis valjastettiin kolmeksi minuutiksi vastuulliseen tehtäväänsä. Sunnuntaina aikaa lyhennettiin purjehtijoiden toivomuksesta minuuttiin puoleentoista.

Vesialue tarjosi sekä lauantaina että sunnuntaina sangen haastelliset olosuhteet. Tuuli siftaili säännöllisen epäsäännöllisesti. Kovat puuskat loivat mielenkiintoisia tilanteita varsinkin lenssiosuuksilla.

Launtaina oli kovaa vääntöä Jukka/Antin, Sampsa/Laurin ja Kaitsu/Johanin kesken. Eroa kahdeksan lähdön jälkeen yksi piste. Hannu/Juha väläyttelivät vauhdillaan. Tasaista sarjaa vetivät myös Micke/Ville. Joskus maaliin löytäminen oli vaikeaa, joskus levittäjämerkin kiertäminen. Muutamia uimaharjoituksia oli myös havaittavissa.

Sunnuntaiksi luvatiin hieman kevyempää keliä. Päivän ensimmäistä kisaa lukuunottamatta, tuuli oli kuitenkin yhtä oikukas ja yhtä voimakas kun launtaina. Tasaisuus oli valttia, hyvin harvoin leikkatsangareilla pääsi kärkisijoille. Puuskiin piti osua, siftejä pitä ajaa enemään oikein kun väärin. Eroja syntyi helposti, toisin lyhyelläkin radalla oikein ajamalla ehti vielä hyvin paikata sijoitusta.

Kisan ollessa tasainen ja voittojen mennessä ristiin, arvoon nousi tasaisuus. Kisan veivät Turkulaiset pisteen erolla Jukka /Anttiin.

Muutamia ajatuksia taktiikastamme.
– Epäsäännöllisessä kelisissä konservatiivisuus kannattaa. Aina pitää olla tilaa kääntää toiselle halssille puuskan tai siftin perässä.
– Lyhyellä radalla ja siftaavassa kelissä oikea suunta on tärkeämpi kun sata prosenttinen vauhti. Trimmit 98% oikein, ja kaikki fokus tuulen seuraamiseen ja siftien ymmärtämiseen.
– Lähdöissä ja kryssillä varmista että on tilaa ajaa siftejä.

Suurkiitokset järjestäjille sekä radalla että rannassa. Hyvät kisat, hyvät löylyt, ruoka oli hyvää ja sitä oli tarpeeksi!

8 Comments

 • Voittajille onnittelut ja järjestäjille isot kiitokset, kerrankin päästiin ajamaan sen verran kisaa, ettei rannassa enää tuntunut ”olisihan tuota voinut vielä pari lähtöaja ajaa”-fiilistä.

  Lyhytratakonsepti toimii hyvin ja kun fleetti pysyy kasassa, tulee koko ajan tiukkaa vääntöä ja tilanteita. Tätä voisi hyödyntää jatkossakin?

  Juha 09.10.2012
 • Onnittelut Kaitsulle ja Johanille, jotka ajoivat niin kylmäävän tasaisesti ettei meidän 7 lähtövoittoa riittänyt kuin pisteen päähän.

  Kaitsu voisi valmistautua avautumaan shiftien ajamisesta vähän lisää talven valmennusleirillä.

  Tuli muuten pulahdettua ekan kerran sitten Jakobin leirin, mukavaa ja makeaa oli Lohjanjärven vesi. Antti tosin hoiti veneen spinnuineen kaikkineen pystyyn niin nopeasti ettei yhtään ehtinyt nauttia kylvystä kun jo piti hypätä taas kyytiin ajamaan.

  Jukka
  The Valmennuspäällikkö

  Jukka Nieminen 09.10.2012
 • Hienoa oli! Vaikka uitiin kolme kertaa. Onneksi vesi oli lämmintä. Nälkä baanoille heräsi. Harmitti kun jatkopinna jäi käteen ja jouduttiin lähtemään kesken pois.

  Onnittelut voittajille! Olipa tyylikästä menoa.

  Pitäisikö tätä ratakonseptia soveltaa muihinkin kisoihin?

  8127 R

  Raimo 09.10.2012
 • Lindfors-Malinen -kaksikosta juttua Länsi-Uusimaa -lehdessä:
  http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/156217-lindfors-malinen-purjehti-voittoon-aurlahdella

  Myös mm. Sampsa Pyysälo esiintyy artikkelissa 🙂

  Antti 09.10.2012
 • Kuvia kilpailusta löytyy sivulta:

  http://purjehtija.kuvat.fi/#/kuvat/505+lyhytrata/

  Arto Sjöholm 09.10.2012
 • Onnittelut tosiaan voittajille ja kiitos kaikille purjehtijoille ja taustajoukoille, hieno viikonloppu! Toivottavasti näemme teidät taas 2013 karvalakin merkeissä. LP

  Anders 10.10.2012
 • Oli hienot puitteet, hyvä konsepti ja mainiota kisaa. Ehkä 6-7 lähtöä per päivä olisi ollut aika optimi & 7-10s per vene gateaika jos ajatellaan konseptin toistamista. Radan pituus oli nyt muutoin aika optimi.

  Olosuhteista juontui, että tasaisuus oli todella valttia; laskettiin, että kaatuminen/uiminen 4/15 lähdössä toi meille yhteensä 8-10 pistettä lisää, siihen päälle pari trasselia 3 pistettä ja läpityhmät reitinvalinnat 4 pistettä. 15 lähdössä osa noista on jotakuinkin väistämättömiä, joten täytyy nostaa hattua sille, että Kaitsu ja Johan teki vielä jossittelunkin jälkeen jotain paremmin vaikka me speed edgestä saatiinkin nauttia.

  sampsa 11.10.2012
 • Voi vitsi että kuulostaa hienolta viikonlopulta, toki on se sitä ollut aikaisemminkin ! Mutta ilmeisesti konsepti on todella toimiva kun kaikki mukana olleet femmailijat siitä hymyssä suin kertovat tarinoita jälkipolville ja niille jotka ei paikalle päässeet ! Oltais tultu jos ei oltas oltu muualla, mutta ollaan sentään kv. liiton etusivulla !

  Hamppi 12.10.2012

Leave a comment

Your email address will not be published.