Loistavat kelit La Rochellessa jatkuvat

/, Kisaraportti/Loistavat kelit La Rochellessa jatkuvat

MM-kisojen toinen kisapäivä tarjosi samanlaista shampanjapurjehdusta kuin ensimmäinenkin. Aurinko porottaa ja tuulta on se 6-8 m/s. Lenssillä surffataan vauhdikkaasti traballa ja kryssillä vene plaanaa. Lämpötila lähentelee 30 astetta ja yhdessä ranskalaistiimissä purjehtii KAKSI kaunista nutturapäätä. Aivan mieletöntä! Täydelliseksi tämän tekisi paremmat sijoitukset, varsinkin kun niihin on potentiaalia. Tänään(kin) oltiin maalissa sijalla 47. Esimerkiksi saksalainen teinitiimi, kipparinaan nätti neito Sophie oli moneen otteeseen takanamme, mutta he onnistuivat finstaamaan sunnuntain ainoan lähdön sijalla 30. Samoin moni muu venekunta karkasi meiltä aivan lopussa kirkkaasti neljänkympin joukkoon.

Kisatapahtumista sen verran, että ensin starttia viivästytettiin heikon tuulen ja laskuveden vuoksi jälleen neljällä tunnilla ja sen jälkeen ammuttiin kaksi ensimmäistä starttiyritystä poikki. Näistä varsinkin ensimmäisessä otettiin surkea startti, joten lähdön keskeytys passasi meille. Kun lopulta kaikki 183 venettä saatiin matkaan, oli meillä hankaluuksia pysyä vapaissa. Koko lähtöharjoittelun ajan tuuli oli kääntynyt enemmän ja enemmän oikealle ja tarjoituksenamme olikin startata mahdollisimman myöhään, mutta kalkuleerasimme lähtöpaikkamme hieman väärin ja otimme ok-startin suht keskeltä linjaa. Halusimme oikealle, joten otimme muutama kymmentä perää ennen kuin tuli niin paha styyran klunga, että oli pakko heittää leebow ja jatkaa kryssiä styyralla liian vasempaan. Ylämerkillä ajatin Jukan pahoihin paskoihin, mutta otimme brikan lähestymisessä menetetyt sijat takaisin ajamalla kahdella purjeella vauhdilla lenssiklungan päälle ja nostamalla punaisen paholaisemme suoraan vetoon menettämättä juuri vauhtia. Todella onnistunut spinnunnosto.

Alamerkillä oli valitettavasti trasselia ja spinnun lasku meni pitkäksi, joten luovutimme kymmenkunta sijaa pois. Kryssillä pysyttelimme jotenkuten messissä, kunnes tiukoilla slööreillä menetimme sijan tai kaksi. Vika kryssi meni taas ihan ok, paitsi enemmän oikealta ois ehkä pitänyt ajaa, ja viimeinen lenssi enemmän vasemmalta. Näissä menetimme taas sijoja. Alamerkillä vältyttiin millimetrien tarkkuudella osumasta pariin veneeseen ja alabrikkaan. Näin siis maalissa sijalla 47.

Maanantaina onkin taas vuorossa kaksi starttia alkaen klo 13. Tuuliennusteessa ei aikaisemmista päivistä poiketen ole merituulikerrointa, joten mielenkiintoinen päivä edessä.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.