Immu Kuusi liittyi 505 perheeseen !

//Immu Kuusi liittyi 505 perheeseen !

Lahden Rankingissä nähtiin ensikertaa five perheessä tiimi Kuusi / Kuusi tositoimissa. Viimekaudella tiimi vilahteli aina silloin tällöin vesillä ja pikkulinnut lauloivat tiimin käyneen jopa ulkomailla, Tampereella. Nyt kuitenkin Immu ja Uttu Kuusi ajoivat ensimäisen rankingin yhdessä, joten pyysin muutaman kommentin Immulta.

Moi Immu ! Miltä tuntui kisafiilis fivellä näin alkukaudesta ?

– Ihan hauskaa oli, tosin fyysinen puoli yllätti miehistön.

Milloin aloitit purjehduksen ja millä veneellä ?

– Perheen kanssa saaristossa jo lapsena, sekä 5-vuotiaana optarilla.

Mitäs optin jälkeen ?

– 380- luokka aloitti toiminan suomessa, joten siihen kelkkaan hypättiin. 505 porukassa näkyy olevan muitakin vanhoja ” kopa ” purjehtijoita. Kopan jälkeen 470 ja siitä 49er aina viime viikonloppuun asti.

Menestystä on tullut, siitä olemme kaikki lukeneet. Muistatko montako SM- voittoa sinulla on yhteensä ja mistä luokista ?

– Olen ikuinen kakkonen, mestaruuksia on  2 yksi 380 luokasta ja yksi 49er: ista. Hopeaa on enemmän, en kyllä muista enää, mutta monta niitä on. Yksittäisiä kisoja on tullut voitettua ja jopa Tanskan mestaruus 49erilla oli lähellä. Sekin kisa päättyi hopeaan.

Missä luokassa tuli ensimmäinen ?

– Kopa ! Oli muuten vuosi 1991 !

Muistatko kenen kanssa ?

– Iisakki Mellin.

Mikä oli ensi kosketus Fiveen ?

– 12. vuotiaana Faijalle gastasin ” piip ” sukassa, leuka väpättäen Melkillä. Käytiin testaa epätoivoisesti sillä painolla… Ei siitä mitään tullut, mutta vene tuntui kyllä nopealta.

No palataan tähän päivään. Nyt 21 vuotta myöhemmin, miltä tuntuu olla fivessä ?

– Hienolta ! 49 erissa oli alussa niin paljon opeteltavaa ja kaikki tuntui hurjalta. Mutta se työ toi myös kovasti rutiinia yleisesti purjehdukseen joten five tuntuu itse asiassa tosi hyvälle. Molemmat plaanavia nopeita veneitä. Five on lisäksi erittäin herkkä ja taktinen vene ja ne on kai vauhdin lisäksi syyt miksi diggaan fiveä.

Kenelle suosittelet fiveä tai ketä toivoisit näkeväsi fivellä vesillä ?

– Suosittelen niille kavereille jotka harjoittelee yksin tai kaksin ja se homma alkaa maistua puulta. Fivessä todella riittä haastetta, vene on vähän niin kuin jokamiehelle. Paino ei ole pääasia, koska veneet on todella hyvin trimmattavissa. Eli vähän vanhemmatkin, ei niin  ” kisakuntoiset ” miehistöt pystyy vielä ajamaan plaanaavalla kevytveneellä skabaa ja pärjätä siinä. Suomen fleetti on tasainen ja se tekee kilpailemisesta mielekästä. Radoille toivoisin lisää vanhoja kisakavereita, joita vastaan on tullut purjehdittua. Tässä on loistava luokka nauttia kilpapurjehduksesta. Ainakin Thelenin veljesten pitäs lopettaa noi lyijypuntti hommat ja aloittaa taas nauttia elämästä !

Kiitos Immu, missä ja milloin seuraavan kerran sut nähdään vesillä.

– Fiven traballa, Hesa regatassa. Kiitos.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.