Karvalakissa loistavat olosuhteet !

//Karvalakissa loistavat olosuhteet !

Kauden 2011 kilpailukausi on saatu päätökseen Lohjalla järjestetyssä perinteisessä Karvalakki regatassa. Tämän suven uutuutena regatta ajettiin Gate- eli jänis lähdöillä ja se toimi harjoitteena niin kisaorganisaatiolle kuin kilpailijoilekin. Tosin organisaatio taisi saada puhtaamat paperit kuin purjehitijat. Hienoa oli kuitenkin huomata, että Gate launch toimii myös pienemmällä fleetillä ja antoi itseasiassa todella todella hyvää treeniä viilenevään syksyyn. Kun järjestäjät vielä pitivät oivallisesti kiinni sovitusta rytmistä, ei kenelläkään femmailijalla ainakaan ollut kylmä. Siis viimeinen maaliin, ja tästä noin minuutti nousi lippu joka kertoi femman tulevan 4 minuutin sisään. Jänis kuittamaan itsensä tuomaristolle ja startti käyntiin ja linja oli auki noin 30 sekuntia. Ei lähtölinjan säätöä ja kääntöä eikä yhtään uusiksi vedettyä starttia. Täydellistä !

Jo tästä syystä aikataulu toimi loistavasti. Lauantaina 6 starttia ja sunnuntaina neljä. 10 Starttia takana ja porukka oli alkuiltapäivästä kotimatkalla. Itse kilpailu oli todella antoisaa ja toimi varsinkin hyvänä treeninä. Fleetti pysyi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kasassa ja kokoajan oli joku vene, jollakin puolella uhkaamassa, haastamassa tai puolustamassa omaa sijoitusta. Todella hienoa paineen alaista vääntöä,  joka metristä mitä Aurlahdelta löytyi. Lauantain kovimmista vedoista vastasivat Maria ja Jussi Kuosa. Venekunta mahtui muutaman vuoden tauon jälkeen samaan veneeseen ja tulosta tuli. Päivän ensimmäisen ja neljännen startin perhe purjehti sijalle kolme ja muutenkin tiimi oli kiusaamassa kärkikahinoissa kokoajan. Olisiko alla ollut lainavenekin toiminut hivenen paremmin kuin Wanha Rouva aikoinaan. Myös Tamperelaiset Raita / Nurmela jatkoivat waterratillaan siitä mihin Tampereella jäivät. Kaksi lähtövoittoa ja muutama top 3 sija antoivat viitteitä ensikauden kisavauhdista. Sunnuntaina taas parhaaseen suoritukseen venyivät Hyysalo / Elovirta olemalla kokopäivän toiseksi vähiten virhepisteitä kerännyt venekunta, sarjalla 4, 1, 2, 3.

Nyt uusitulla kaavalla järjestetty Karvalakki oli kolmannen kerran peräkkäin jo perinteisesti Lohjalla ja mitään syytä ei paikanvaihdolle ole. Rata-alue on noin 150 m slipiltä, sauna ja lämminruoka odottamassa ja muutenkin kaikki toimii järjestäjien puolelta todella todella hienosti. Ensivuonna tuplaamme vain osallistujamäärän. Myös perinteinen Karvalakki pokaali ( joka on muuten aika messevän kokoinen ) matkusti tällä kertaa 8466 miehistölle, hienosta ja aktiivisesta kaudesta. Pojat ovat näyttäneet itselleen ja eniten ehkä muille minkä verran vesitunnit tuovat lisää vauhtia femmaan. Jo toisella femma kaudellaan pojat nousivat kokonaisrankingissa sijalle 6 ja hätistelevät jo podium paikkoja yksittäisissä regatoissa. Hieno kausi heiltä joten onnittelut palkituille. Itse regatan voitoon purjehti Hamppi / Tumppi toiseksi Jukka / Ville ja kolmanneksi Raita / Nurmela.

Palkintojenjaossa 505 purjehtijat osoittivat vielä muistoa edesmenneelle 2007 MM voittajalle Mårten Ramsbaeckille pitämällä pienen hiljaisen hetken.

Tästä on hyvä jatkaa vielä hivenen treenikautta ja kausi 2012 aloitetaan leiriviikonlopulla, jossa on tarkoitus vetää läpi samanlainen viikonloppu kuin Lohjalla. Paikka ja ajankohta ilmoitetaan lähempänä hetkeä, jolloin jäät lähtevät.

Tarkemmat tulokset LP:n sivuilta

http://lohjanpurjehtijat-fi.directo.fi/

2 Comments

 • Terve,

  Loistavalta kuullostaa lähdöt noin jouhevasti, mutta pitääkö varata ”sorsa” mukaan, tuolla tahdilla ei ehdi kertaakaan pissalle lähtöjen välissä.

  Micke 04.10.2011
 • Kun voitti lähdön niin sitten ehti… Antaa motivaatiota!

  Hieno regatta kaiken kaikkiaan. Kiitokset järjestäjille ennakkoluulottomuudesta.

  R

  Raimo Raita 05.10.2011

Leave a comment

Your email address will not be published.