R4 Espoo !

//R4 Espoo !

Ranking 4, Espoo

Julkisesta painostuksesta johtuen joudumme tämän raportin kirjoittamaan, vaikka ei tämä nyt ihan vielä rutiinia ole.

Kisaviikonlopun tilanne siis oli että 505 laivue saapui pitkästä aikaa kisaamaan Espooseen ESF:n saaristomiljööseen. Mukaan karkeloihin saapui yhteensä 10 fiveä ja lisäksi paikalla oli n. 25 kpl 606-luokan venettä, jotka kisasivat Suomen Mestaruudesta. Yhteiselo tuntui sujuvan radalla hyvässä hengessä emmekä toivottavasti häirinneet pahasti mestaruustaistoja.

Lauantaina purjehdittiin melko tasaisissa ja kevyissä tuulissa vaihdellen veneen pohjalla könöttämisestä trapetsikeliin. Ennakkoasetelmat ja edelliskeskiviikon Five-raidin perusteella JukkaAntti olisi vahvoilla ja muut taistelisivat muista sijoista. Ensimmäisen startin aikana huomasimme, että meillä oli veneessä varsin hyvä kryssivauhti joka piti meidät koko ajan kärjen tuntumassa. Koko viikonlopun ajan toistui rasittava kissa-hiiri-leikki, sillä vastaavasti JukkaAntilla oli veneessä kovin avotuulivauhti. Niinpä me yleensä johdimme aina kryssin jälkeen ja JukkaAntti vastaavasti aina lenssin jälkeen. Meidän onnemme oli, että maaliintulo oli kryssillä. Yritystä ei kuitenkaan JukkaAntilta puuttunut lenssiltä, todisteena siitä spinnupuomin aiheuttamat kaksi tikkiä Jukan päässä ja vastustajia pelottava ulkonäkö vesillä. Turkulaiset KajJohan esitti omaa showtaan päivän viimeisessä lähdössä pitämällä muut kiltisti takana ja paukuttamalla lähdön nimiinsä.

Sunnuntai alkoi vastaavissa keleissä kuin lauantai ja JukkaAntti oli säätänyt veneensä vähän kryssiherkemmäksi, jolloin voitto ensimmäisessä lähdössä oli selvää pässinlihaa. Toisessa startissa kärjessä olikin sitten vähän enemmän panosta. Meidän voittaessa varmistaisimme koko kisan voiton, Jukan voittaessa taas kolmannessa lähdössä olisi kaikki pelissä. Alkuun näyttikin siltä, että ratkaisu venyy kolmanteen lähtöön, mutta saimme lopussa pelattua JukkaAntin sopivasti 606-fleetin taakse jolloin pääsimme ns. kalkkiviivoilla ohittamaan heidät. Näin siis tässä varmistui meille voitto ja Jukalle regatan kakkossija.

Viimeiseen lähtöön keli koveni siten, että puuskissa mitattiin jo 14 m/s tuulia. Jostain syystä fivemäärä harveni muutamalla regatan maittavimpaan lähtöön, jossa päästiin tykittelemään jo fivemäisiä lukemia ja pärskimään vesiä 606:sten purjeisiin. Kamppailu lähdön toisesta sijasta oli maittavaa katseltavaa SampsaJussin ja EikkaKallen välillä, eikä uimisiltakaan vältytty.

Muista venekunnista tekee mieli nostetaa esille KiraMatin tasainen suoritus kaikilla vaihtelevilla keleillä, HannuJuhan aktiivisen harjoittelun myötä alati paranevat otteet sekä MikkeVillen ajoittaiset suoritukset kilpailun johdossa. Mainittakoon että taisi olla Mikelle ensimmäinen kisa fiven kipparina ja Villen ensimmäinen fivekisa.

Saaristolaispurjehtijat Turusta saivat kokea Espoon saariston viekkauden, kun pojat päättivät lähteä väärää ränniä pitkin purjehtimaan satamaan. Olivat kuulemma havainneet jossain lähes Helsingin edustalla että nyt ei ole kyllä enää oikea reitti ja palasivat saaristoturneelta reilusti muita myöhemmin kotisatamaan. Porissa turkulaistenkin elämä helpottuu kun saaret jätetään pois ja siirrytään avomerelle.

Porissa ratkeaa tämän kauden ranking-mestaruus, joten panoksia kisassa riittää. Lisäksi JukkaAntti ja EikkaKalle viimeistelevät EM-kisakuntoaan ennen viikon päästä alkavia karkeloita Italian Garda-järvellä.

FIN-9069 (alias 8632)

HamppiTumppi

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.