MM krapulaa ehkäisemään…Elokuussa Boysenin leiri !

//MM krapulaa ehkäisemään…Elokuussa Boysenin leiri !

Viimeistenkin tiimien kotiuduttua Tanskasta, on aika vetää hivenen henkeä, mutta sitäkään ei kannata tehdä liikaa. Monet venekunnat saivat todella kovan rutiinin veneen käsittelyyn ja ajamiseen Århusissa, joten tätä kannattaa nyt pitää yllä mahdollisimman paljon ennen pitkää talvikautta. Talvi katkaisee purjehtijoiden rutiinit täällä pohjolassa todella pahasti ja alkukaudesta ollaan vesillä taas hivenen ” jäässä ”. Tämän ehkäisemissessä voisimme tehdä yhdessä töitä ja pieniä suunnitelmiakin on jo olemassa. Palaataan aiheeseen vielä myöhemmin.

Itse MM-kisat olivat varmaankin yhdet synkimmistä arvokilpailuista mitä suomen 505 fleetti on kokenut. Ainoana venekuntana lähes omalle tasolleen pääsivät Sampsa ja Antti. 8466 veneellä oli paljon pieniä vastoinkäymisiä ja ongelmia, joten siihen nähden Sampsa ja Antti purjehtivat oikeastaan niin korkealle tuloslistassa kuin vain oli mahdollista. Sijoitus 33 oli todella hyvä. Muita suomalaisia ei sitten lähellä ollutkaan. Toiseksi parhaana veneenä oli Eino ja Junnu jotka 57. sijallaan tekivät hienon ensimmäisen MM regatan. Esikisat mukaan lukien vain yksi lähtö jäi ajamatta ja välillä pojat purjehtivat jo 20 parhaan veneen joukossa, mutta pienet virheet kostautuivat nopeasti. Tästä on Eikan ja Junnun hyvä jatkaa tulevia kausia kohti. SampsaAntin, EikkaJunnun ja sijalle 60. kryssineiden JukkaKarin osalta venevauhti oli kyllä ihan hyvällä mallilla verrattuna maailman parhaisiin venekuntiin. Yhden kerran Sampsa ja Antti pääsivät purjehtimaan kokolailla vapaissa raoissa ja tuloksena heti lähdön 7. sija. Todella rohkaisevaa koko suomi fleetin kannalta. Ramin ja Juhan ajaminen ja venevauhti oli ajoittain todella hyvää ja kaksikko olikin muutamissa starteissa top 20. sisäpuolella. Kuitenkin lopputulos 78. oli varmasti myös venekunnalle pienoinen pettymys. Tosin neljästä startista ei tulosta ja kahdesta DPI rangaistus gps laitteiden takia ei ehkä kerro koko kuvaa Tamperelaisten regatasta, mutta valitettavasti näkyy tuloksissa. Ebeling Heimsch ja Held Vennonen venekunnat ajoivat tasaisesti, mutta kärsivät venevauhdin puutteesta, varsinkin tuulien kevetessä. Myös Kira Matti ja Tatu Ville ajoivat melko tasaista regattaa mutta venekuntien vauhti oli takkuista varsinkin kun tuuli hivenen yltyi. Omalta osaltani regatan opiksi jäi vahvistus Matti Pentin lausahdukseen muutaman vuoden takaa; ”  Jos ei ole omaa gastia, ei ole regattaakaan ! ”. Suosittelen tämän neuvon noudattamista lämpimästi.

Mutta siis ajankohtaisempiin asioihin. Jacob Boysen-Möller saapuu 27.8 SIIS ELOKUUSSA Helsinkiin ! HSK:lta käsin operoitava viikonlopun leiri tulee korvaamaan Hangon peruuntunutta ranking kisaa. Leiri on todellakin vain 505 purjehtijoille tarkoitettu treeni, jossa purjehdimme sekä Melkillä että HSK:n luokkahuoneessa. Käyttäkäämme tämä tilaisuus siis täydellisesti hyväksemme. Leiri tulee olemaan maksullinen, tosin sisältäen sapuskat. Hinnat tiedämme heti kun olemme saaneet tarjoukset itsellemme ja laadittua ohjelman viikonlopulle. Ennakkoon ilmottautumiset sähköpostitse osoitteeseen jari@rhumbline.info Laittakaa viestiin myös asioita joita haluatte kuulla ja oppia Jacobilta !

Ja leiristä vain viikkoa myöhemmin voimme siirtää kaiken oppimamme käytäntöön Tampereen R5- kisassa. Tästä kuukausi ja on kauden viimeinen treeni / 505- luokkaan tutustumiskilpailu Lohjalla. Siis pyytäkää kaikki ystävänne jotka ovat kiinnostuneet fivestä Lohjalle. Ja kun lumi alkaa laskeutua maahan pidämme ns. kuivaleirin jonka sijainti on joko Varalan Urheiluopisto Tampereella tai Solvalla Espoossa, riippuen tarjouksista mitä saamme. Näillä eväillä lähdemme MM krapulaa ehkäisemään ja siirtämään fleetin katseita pikkuhiljaa kohti kautta 2011.

Valmennusvastaava,

Jari Hamström

P.S Ilmottautumiset ASAP

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.