SM-kisat: 2. kilpailupäivä

//SM-kisat: 2. kilpailupäivä

SM-kisojen toinen kilpailupäivä näytti aamulla tarjoavan samaa kovatuulista purjehdusta kuin edellisenäkin päivänä. Aamulla tuulimittarien lukemat pyörivät 10-13 m/s lukemissa, mutta starttihetkellä tuuli oli tippunut jo 5-6 m/s:iin. Lauantain ensimmäisessä startissa kovin voittotaistelu nähtiin Hannun&Micken (8923) sekä Masa&Oton (8812) välillä Hanskin ja Micken viedessä paukun. Alkumatkasta voittotaistelussa mukana ollut ja 720 asteen rangaistuskäännökset suorittanut Sampsa&Antti (8466) joutui koville erinomaista SM-kilpailua purjehtivan Eikan&Junnun (8678) kanssa, mutta onnistui lopulta pusertamaan itsensä kolmantena maaliin. Perjantaita hallinneet Jari&Tumppi (8632) olivat maalissa sijalla 7. Väliin mahtuivat jälleen hienosti purjehtineet Ari&Tapsa (8873) sekä Thomas&Timo (7784).

Lauantain toinen ja kisojen neljäs lähtö purjehdittiin hieman kevyemmässä tuulessa (3-5 m/s). Erinomaisen startin lipun päästä ottanut Sampsa&Antti pääsivät hetkeksi karkuun, mutta vasen laita tarjosi Raimolle ja Juhalle (8924) sekä Matti&Otolle oivan ohitusreitin ylämerkille.

Tuuli oli kuitenkin päättänyt kääntyä hiljalleen takaisin merelle eli oikealle, ja ensimmäisenä myötätuuliosuudella jiipanneet Sampsa&Antti saivat tästä edun itselleen. Alamerkille hankittu ykkössija piti loppuun asti, kun tuuli jatkoi kääntymistään oikealle ja siten vino rata ei suuria taktisia ohitusmahdollisuuksia enää tarjonnut.

Maalissa kärjen järjestys: 1. Sampsa&Antti; 2. Kaj&Johan (8053); 3: Masa&Otto; 4. Jari&Tumppi; 5. Raimo&Juha.

Valitettavasti tuuli päätti kuolla kokonaan eikä enempää lähtöjä saatu lauantaina purjehdittua. Kokonaistilanne SM-kisojen suhteen on kutkuttavan jännittävä ennen viimeistä purjehduspäivää: kärjessä ilman poisheittoja Sampsa&Antti 9pistettä, 2. Masa&Otto 11p, 3. Jari&Tumppi 13p ja 4. Eino&Thomas 20p.

SM-mitalit ratkotaan näiden venekuntien kesken siis huomenna ja viimeinen SM-raportti tulee sitten kilpailun voittajalta.

Ohessa kokonaistulokset 2. päivän jälkeen:

[table “30” not found /]

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.