SM-kisat: 1. kilpailupäivä

//SM-kisat: 1. kilpailupäivä

505-luokan Suomen mestaruustaisto alkoi perjantaina vauhdikkaasti matalapaineen nostattaman tuulen ansiosta. Ensimmäistä lähtöä hallitsivat Ari ja Tapsa (8873). He olivat kiinni uransa ensimmäisessä lähtövoitossa, mutta valitettavasti 10-15 m/s puhaltanut tuuli väsytti miesten laskupään siinä määrin, että kaverit purjehtivat kahden kierroksen jälkeen kohti maalinjaa, kun takana hengittäneet Jari ja Tumppi (8632) sekä Sampsa ja Antti (8466) tiesivät lähteä vielä yhdelle rundille nousten siten kärkeen. Ari ja Tapsa onnistuivat kuitenkin taistelemaan itselleen kolmannen sijan Masan ja Oton (8812) nenän edestä samalla, kun JariTumppi tyylitteli odotettuun tapaan kovan tuulen lähtövoittoon.

Toisessa lähdössä Jari&Tumppi jatkoivat vakuuttavaa kovan tuulen purjehdustaan vieden toisenkin lähdön voiton. Heidän perässään Matti&Otto kakkosina ja Sampsa&Antti kolmosina maaliin. Kärkikolmikon lisäksi molemmat lähdöt maaliin pääsi vain neljä muuta venekuntaa. ”Haaksirikkoutuneista” venekunnista mm. Jukka&Kari (8768) katkaisivat mastonsa, muutama venekunta hajotti peräsinhelat, osa kärsi repeytyneistä purjeista ja toisille tuulta oli vain yksinkertaisesti liikaa.

Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä siis kahden lähtövoiton ansiosta kovan tuulen gurut Jari&Tumppi, kakkosina Sampsa&Antti ja kolmosina Masa&Otto. Muut sijoitukset molemmat lähdöt purjehtineista venekunnista: 4. Eikka&Junnu (8678), 5. Markus&Jussi (8620), 6. Thomas&Timo (7784) ja 7. Maria&Jukka (7824).

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.