MM-kisat lähestyy!

/, Kilpailukutsu/MM-kisat lähestyy!

505-luokan MM-kilpailut purjehditaan heinäkuun lopussa tuossa ihan kiven heiton päässä Tanskassa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on kuitenkin jo 15.6. eli jos et ole vielä ilmoittautunut, niin kipin kapin osoitteeseen http://www.505sapworldchampionship2010.com/Competitors/Registration.aspx ja ilmoittautumaan!

Suomalaisvenekunnista toistaiseksi (1.6. mennessä) ovat ilmoittautuneet:
FIN 8924 – Raita/Nurmela
FIN 8678 – Laitinen/Castren
FIN 8632 – Hamström/Laurila
FIN 8466 – Hyysalo/Salonen
FIN 8320 – Miettinen/Tarvo

MM-kisat ovat loistava tapahtuma, missä tapaa samanhenkisiä veneenrakentajia ympäri maailmaa. Kilpailut ajetaan pitkillä baanoilla eli kerrankin pääsee luukuttamaan sydämensä kyllyydestä. Veneiden rantauduttua alkaa yleensä rento rantakarnevaalimeininki ilmaisine olut- ja ruokatelttoineen. Tunnelmaa ei voi moittia 🙂

Kilpailut alkavat veneiden punnituksilla ja purjeiden mittauksella. Tanskassa rekisteröintiä ja mittauksia varten on varattu esikisoja ennen kaksi päivää (24.-25.7.) sekä esikisojen ja MM-kisojen välissä yksi päivä (29.7.). Esikisat toimivat hyvänä lämmittelynä MM-kilpailuja varten ja niihin kannattaakin ehkä suhtautua juuri lämmittelynä ja vesituntuman hakemisena ilman liiallista itsensä väsyttämistä. Mitään osallistumispakkoa esikisoihin ei ole.

MM-purjehdukset puolestaan pyörähtävät käyntiin 30.7., jolloin ohjelmassa on heti kaksi lähtöä. Kaikkiaan MM-kisoissa purjehditaan 9 starttia, ja puolivälissä pidetään yksi kokonainen vapaapäivä. Kisat päättyvät grillijuhliin ja palkintojenjakoseremonioihin 5.8.

Kimppakuljetuksista kannattaa kysellä kilpailuihin jo ilmoittautuneilta venekunnilta.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.