R-2 Mäkimiesten ongelmia

//R-2 Mäkimiesten ongelmia

Lahden toinen ranking kilpailu käytiin todella vaikeissa ja vaihtelevissa tuulissa. Salpurin takaa tullut tuuli aiheutti purjehtijoille samanlaisia ongelmia, kun peruskuntokaudella on totuttu näkemään mäkihyppääjillä. Siis ei tasaisia tuuliolosuhteita kenellekkään. Suurimmat ongelmat olivat kuitenkin järjestäjillä, kun neljä veneluokkaa purjehtii samaa rataa ja poiju paikkoja pitäisi vaihtaa. Järjestäjät selviytyivät kuitenkin niin hyvin kuin mahdollista, ehkä jonkun sivutuuli ” nakki osuuden ” olisi voinut ampua poikki vaikka alamerkille. Toisaalta järjestäjät ottivat todella hienosti huomioon fiven huiman vauhtieron muihin luokkiin ja ajatti radalla kierroksen muita luokkia enemmän. Näin ollen femmailijat joutuivat odottelemaan vain 10-20 min muita luokkia saapuvaksi maaliin.

Joka tapauksessa lauantaina purjehdittiin kolme starttia ja ensimmäisen päivän jälkeen pakka oli todella kivasti nipussa. Lauantain jälkeen ensimmäisen ja kuudennen venekunnan ero oli 5 pistettä. Lähinnä arpajaisia muistuttanut kilpailu tarjoili joka starttiin vähintään 2-5 eri ” johdossa purjehtivaa venettä ”. FIN – 8057 KaitsuJohan ehkä eniten kärsivinä. Turkulaiset nuoret miehet johtivat viikonlopun jokaista lähtöä, mutta voittivat vain sunnuntain ja regatan viimeisen startin. Kuten laulussa sanotaan ” Arpa kohtalon on aina arvaamaton, kaikki huomenna voi olla toisin…” Ja niinpä sunnuntaina luonto tarjosi sitä samaa taivaan viljaa purjehtijoille kuin edellisenäkin päivänä, tosin sade ja raekuurot puuttuivat, mutta sijoitukset vaihtoivat omistajia. Shiftit ja tuulialueet tarjosivat mitä mielenkiintoisempia osuuksia. Ei tule heti mieleen milloin olisin viimeksi lenssi osuudella nostanut spinnua, laskenut spinun, kryssinyt, nostanut jälleen spinnun. Pienen plaanin jälkeen ottanut spinnun alas, kryssinyt jonka jälkeen nostanut spinnun ja ajanut alamerkille juuri niin kuin ylämerkillä olimme ajatelleetkin. Viikonlopun kilpailuissa saatiin kuitenkin voittajaksi FIN-8632 HamppiTumppi, jotka ajoivat kolme lähtövoittoa kuudesta viikonlopun startista. Toiseksi ajoivat FIN-8320 SampsaTatu ja kolmanneksi turkulainen nuorisotiimi FIN-8057 KaitsuJohan. Neljäntenä FIN-7784 ThomasTimo ja viidentenä kokonaistilanteessa rankingin johtoon siirtyneet FIN-8678 EikkaJunnu. Viikonlopun yllätyksestä vastasivat kuitenkin Kyrwood veneet olemalla jyrääviä tuloslistalla. Ja näitä laitteita on saatavilla myös osto ja myynti osiosta. Seuraavaksi tapellaan SM-mitaleista Porissa, nähdään siellä.

HamppiTumppi

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.