3. kisapäivä, Cannes

/, Kisaraportti/3. kisapäivä, Cannes

Sääennustus lupasi jo edellisenä päivänä kevyttä tuulta kolmannelle kisapäivälle ja siitä johtuen järjestäjät nostivat lykkäysviestin ylös jo edellisenä päivänä. Vai johtuiko se sittenkin illalla pidetyistä regatta -dinneristä.

505 et Tempest 020
 
Tuulta saatiinkin odotella pari tuntia ylimääräistä, ennen kuin se rupesi viriämään lännen suunnalta ja nousi niin reippaaksi että gastit Tatua lukuun ottamatta pääsivät trapetsille. Tuuli pyöri jonkin verran ennen starttia ja oikean starttipaikan löytäminen tuntui haasteelliselta. Jukka nuuhki ilmaa kuin vihikoira konsanaan ja haisteli radan vasemman laidan olevan suotuisampi. Siispä me päätimme startata sieltä ja olimme noin 3. vene vasemmalta startin tapahduttua. Jänisvene joutui ilmeisesti laskevalle halssille, koska vasen laita tuntui heti toimivan todella hyvin ja tunsimme olevamme koko fleetin kärjessä. Ylämerkkiä lähestyttäessä pari ranskalaista venekuntaa pääsi menemään edestämme ja kiersimme merkin heti kolmantena. Spinnun nostossa ploki pääsi pyörähtämään kipparin keveissä käsissä ja falli jäi plokiin jumiin ennen kuin gasti ehti sen irrottamaan. Kumma kyllä, emme menettäneet kuin yhden sijan Ian Pinnelille vaikka spinnu roikkui pitkän aikaa puolitangossa, lieneekö syynä trooli-Jukan kova tilanneharjoittelu?

 
Lenssi sujui tasaisesti ja alamerkillä käänsimme kolmantena, Pinnell oli jäänyt jonnekin taaksemme. Kryssille saimme sitten vähän lisää tuulta ja Giiamari pääsi hyvään vauhtiin. Ohitimme molemmat edessä olevat veneet kryssillä ja käänsimme turvallisen tuntuisessa johdossa ylämerkillä ensimmäisenä. Avotuulella keskityimmekin sitten vain pitämään veneen vauhdissa ja nautiskelemaan kokoajan paranevista jiippirutiineista. Alamerkiltä olikin sitten enää pieni slööri maaliin ja pääsimme fiilistelemään ensimmäistä lähtövoittoa. Gasti pääsi fiilistelemään tunnetta ensimmäisenä ja Jukka vajaa metriä myöhemmin. Pinnell kipusi kakkoseksi jääden meistä noin 50 metriä.

 
Valittavasti muiden veneiden edesottamuksia emme pystyneet seuraamaan tästä positiivisesta syystä johtuen, joten raportti on siinä suhteessa kovin yksipuolinen.

 
Toinen lähtö startattiin kevenevään tuuleen, mutta se jouduttiin ampumaan poikki kun tuuli kääntyi yli 80 astetta ja tyyntyi lopulta kokonaan. Päivän saldoksi jäi siis vain tuo yksi ajettu startti.

Veneet saatiin nopeasti pakettiin ja ovat nyt jo Milanossa odottamassa Gardan kilpailuja kolmen viikon päästä!
IMG_7782

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published.