2. kisapäivä Cannes

/, Kisaraportti/2. kisapäivä Cannes

Lauantai valkeni heikko tuulisena ja lykkäyksen merkeissä. Rannassa 8320 pohdiskeli olisiko tänään Kaitsun keli, kun edellisenä päivä oli ollut Tatun keli. Kaulaliinan liehuessa 8320 päätti lähteä haistelemaan siftejä poijuveneen vanavedessä. Puolen tunnin haistelun jälkeen 8320 oli oppikirjamaisesti  valmistuneena päivän esimmäiseen paukkuun. Täydellisen valmistautumisen rikkoi kuitenkin gastin epäröivä kysymys siitä, että oliko kirjauduttu vesille. Lähes kaikkien veneiden odotellessa päivän ensimmäistä lähtöä vesillä  8320 pohdittiin kuumeisesti purjehtiakko rantaan kirjautumaan vai ottaa 7 pisteen rangaistus. Eiku rantaan täydessä kisalatingissa kirjautumaan. 8320 saapuessa takaisin lähtöalueelle kaulaliina vedettin alas kuin tilauksesta. Huh, läheltä piti.

 

Hetken hengähdystauon jälkeen 8320 alettiin etsiä merkkejä pupusta, mutta pupu oli piilossa, ja edessä oli linjalähtö 70 veneellä. Gastin epäröidessä tilannetta kippari oli innoissaan. Kipparin intoa lisäsi se, että ekan yleisen takaisinkutsun jälkeen seurasi mustalippu. Linjan ollessa todella vino suosien paaran päätä 8320 oli hyvissä ajoin linjalla lähellä paaran päätä. Paukun lähestyessä huutomyrsky oli huikea veneiden törmäillessä. Kipparin ilmiömäisen veneen käsittelyn asiosta 8320 leikkasi lähtölinjan toisena ja vendasi 70 styyralla ajavan veneen eteen . Gastin paskoessa housuun kippari päätti heittää takaisin styyralle vapaisiin tuuliin kärkiveneen paskoista. 8320 ollessa vapaissa tuulissa eroa pääjoukkoon muodostui hetkessä 100 metriä. Hymyn ollessa korvissa yläprikalla sijoitus 5. 8320 hyvä tahti jatkui myös alas asti 9000+ veneiden seurassa ja sijoitus 5 alaprikalla. Ekalla luovilla muutama vene oli päässyt ohi rannan kautta, joten 8320 suuntasi sinne. Uskoa oikeaan reittivalintaan toi Pinnelin seura.  Kurssi nousikin heinosti rannan läheisyydessä, mutta nousulle ei tullut loppua. Shit sijoitus 20 toisella yläprikalla. Kiukulla kolmiolle Jukka ja Tumppi kannoillaan.  Sisäpaikalla ja onnistuneella poijun kierrolla wolfpack:n ohi. Sakemannit eivät tästä tykänneet lähtivät ajattamaan meitä Kiinaan. Kiinaan asti ei päästy vaan protestin kaikua oli ilmassa. Protestit eivät saaneet sakemannien päätä pyörälle , mutta Kiinan reissun intoa se laski. 8320 tarkkaillessa lapinpolttajien meininkejä, statistina olleet JukkaTumppi  pääsivät sisäpaikalle 5 veneen mitan päässä viimeisestä alamerkistä.  Maalissa JukkaTumppi 16 ja KaitsuTatu 17. Jee!

 505 et Tempest 2 075

Seuraavat kaksi starttia mentiin sitten pupun johdolla. 8320 nuosu ei riittänyt ja paskoihin jäätiin.  Kyllä se kova keli sopi 8320 paremmin.  Gardalla nähdään!

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.