Cannes EuroCup eka kisapäivä

/, Kisaraportti/Cannes EuroCup eka kisapäivä

Cannes Eurocup pyörähti käyntiin tänään. Cannesilla on maine kevyttuulisena paikkana, joten torstaina jatkui sama 10-13ms kuin edellisinäkin päivinä ja harva five, kaitsu ja tatu 8320 ainoina suomalaisina, riskeerasi kamojen hajoittamista juuri ennen kisoja… eikä meno muuttunut kisan käynnistyessäkään. Suomipoijaa saivat siis taistella urhoollisesti läpi mitä erilaisimpien härdellien 10-15ms kelissä ja 70 veneen fleetissä. Lähtö 1. tulokset: Sampsa & Antti 8466 15, Kaitsu ja Tatu 8320 17, Jukka & Tumppi 8768 noin 20, Ari ja Jussi 8873, sija 35.

505 et Tempest 076

Toista lähtöä odoteltiin korassa yli tunti Tempest luokan ponttoonien pyrkiessä kohti maalia hyvin hitaalla tuloksella (arvio Jacob BM:n tienesteistä five fleetin purjeiden kulumista 6-10t€, Pinnellin 3t€ ja Jay Glaserin 2t€ –äijien kannattaisi lähettä ilmaiset rätit *eleen tempest papoille!). Anyway, saatiinhan se toinen lähtö joskus käyntiinkin ja Jukka ja Tumppi oli rundaamassa ylälipulla top 10:ssä kun Ian Pinnell heitti paaralle eteen ja syntyi järjetön härdelli, jossa pojat ”hieman” kärsivät – Pinnell teki rundeja ja tarjoili kaljaa jonkin asteisena kompensaationa.

505 et Tempest 262

Lähtö ei ollut kuitenkaan edes JT:lle ohi, kun reippaasti 20 venekuntaa tuli tehneeksi näyttökoetta uimamaisterin tutkintoon pisin rataa. Kirsikka kakussa oli viimeinen alamerkki, johon tuli kiva noin 15 ms puffi sekä läheisen saaren kiertänyt maininki ristiin vallitsevaan metriseen aaltoon. Tässä eroteltiin pojista miehiä ja suomalainen pakkanen ilmeisesti karaisee. Jukka todisti siirtyneensä lyijytehtaalta plaanitaisteluvälineisiin vedettyään spinnutroolissa aaltoja alas viimeiset 40 metriä ja sijalle 17, vasta sitten botski nurin ja sotkun selvitys. Seuraavana veskaan Sampsa & Antti noin 200 litraa vettä veneessä tehtyään kolme nosedivea, yhden 360 piruetin ja noin 79 asteen melkein estonia kaatumisen… ja ympärillä ui ranskan ylpeä laivasto kölit uljaasti taivasta kohti.

505 et Tempest 402

Hieman taaempana olleet finskit saivat valitettavasti tarpeekseen uber korasta ja suuntasivat rantaan DNF:n kera, uimisen lisäksi Ari ja Jussi kärsivät hajonneesta fokan plokista. Vetäytyminen oli tuloksissa sikäli harmi että vain noin 30 botskia ylipäätään selviytyi rallin maaliin… ja toki kiva lisä oli parin mailin loppukryssi 15-16ms kelissä jatkuvassa suolavesipainepesurissa. Rannassa ei ollut vaikea tunnistaa veneiden roolijakoja: gastit vaalenpunasilmäiset ihmiset, kipparit täyspunaisilmät. Järjestäjille täydet pinnat itse pollien asettelusta, mutta kun *un tempestejä oli tasan 6kpl ja kisat olisi voitu pitää myös pointe la croisetten edessä cannesin lahdella eikä pari mailia kauempana. Anyway, loppulema ekalta päivältä Antti & Sampsa 17, Tumppi & Jukka 20, Tatu & Kaitsu 41, Jussi & Ari 44 eli keskimäärin varsin hohdokkaasti ja olihan se upeaa kisata lumihuippuisten vuorten siintäessä smaragdinvärisen veden yllä.

1 Comment

  • Hyvä pojat! Verta pakkiin ja ulkomaan pellejä lättyyn…

    Joonas 04.04.2010

Leave a comment

Your email address will not be published.