Andora Sunnuntai

Sunnuntai valkeni aurinkoisena. Veneet oli valmiina rannassa joten kiirusta ei ollut. T-paidassa veneiden purjeduskuntoon saattaminen ja hieman ennen puoltapäivää liikkeelle. Keli oli abut 3-4m/s, molemmat samalla tankilla keliä. Lähtöä odoteltiin jonkun aikaa mutta mikäs siinä oli aurinkoa ottaessa.

Lähtöjen odottelua sunnuntaina
Lähtöjen odottelua sunnuntaina

 AriJussi luuli ottavansa hyvän lähdön kunnes paukun jälkeen saku nousi suoraan eteen. Venda pois ja viimeisenä, oikeanpuoleisena veneenä alkukryssi. Keli paljon helpompaa kuin eilen. Tuuli oli tasaisempaa ja aalto tuli tuulen suunnasta. Pohjalla vielä iso pitkä swelli. Ylämerkki oli korkean niemen takana ja pohdittiin voisiko siellä olla taipuma. No koittamaan. Crossattiin oikeasta laidasta vasempaan ja paaran leikkaa ylämerkille. Hallelujaa, komea nousu ja rundattiin nelosina, SampsaAntin perässä. Alamerkille sijoitukset abot samoina, joku italiaano taisi ehtiä meidän ja Sampsan väliin. Seuraavalla kryssillä JariTatu nousi kohinalla ja meni meistä ohi. Pientä herkistelyä yhden italiaanon kanssa ja lopputemana alamerkillä se p*** oli päässyt ohi. Lopulta sijat olivat: 4. SampsaAntti, 5. JariTatu, 7. AriJussi.

Sitten keli moinasi pois ja otettiin tunti kaks lillien aurinkoa kunnes päivä töötättin pulkkaan. Hmmm, rantaan 2 mailia, pieni swelli, tuuli nolla. 15 minuuttia jaksettiin yrittää lennättää spinua 0 kelissä kunnes todettiin että nyt vene ei enää liiku. Viimeinen maili sitten pumppaamalla rantaan. ”Purjehdusta” se kai tämäkin.

Tuloksissa oli ylläri kun jo 4:stä ajetusta lähdöstä tuli yksi poisheitto. Tasaisen sarjan ajanut AJ tippui 5:sta seiskaksi kun muut sai ajamatta jääneet lähtönsä tms heitettyä pois. Mikä pistelaskusyysteemi se tällainen on?

Mutta päivä oli kaunis ja talven kankeus rupesi hiljalleen sulamaan välimeren aurinkoon. Pursiseura tarjosi pastaa ja ja jakoi komeat palkinnnot.

Lämpö pehmittää pään
Lämpö pehmittää pään

Palkinnot meni saksalaisille ja italialaisille
Palkinnot meni saksalaisille ja italialaisille

Huomenna traikun korjaus, pieni treenilenkki, veneet kasaan ja kohti Cannesia…

Ari & Jussi

Lopputukset:

4. SampsaAntti

6. JariTumppiTatu

7. AriJussi

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.