Polish Championships 2009

/, Kisaraportti/Polish Championships 2009

Puolan mestaruuskisat käytiin Gdyniassa, Gdanskin lahdella. Veneilykeskus on hienosti aivan kaupungin sydämessä: paljon ihmisiä, veneilijöitä, junnupurjehtijoita (varmaan 50 Nivea-optaria, hauskan näköisiä sinisine purjeineen). Perjantai kevyessä kelissä, tankilla istuskelua ja auringosta naatiskelua. Lauantai vähän parempi – ajettiin neljä kisaa ja välillä jo vähän reikattiinkin. Sunnuntai vielä vähän parempi, välillä jo 7 m. Lämmintä koko ajan!

Tom Böjland Tanskasta on aivan liekeissä. Hän purjehtii nyt todella varman oloisesti ja hallitsee taktiikan. Hän voitti kaikki lähdöt näytöstyyliin. No, oltiin me sentään yhdessä kisassa hänen edellään puoleen väliin asti.

Me ajoimme venettä nro DEN-8736. Sen ”valmisti” aikoinaan Ian Pinnell itselleen Durbanin MM-kisoihin. Vene on ostettu Tampereelle Alitalo/Heljo –tiimille. Tanskalaiset toivat sen Gdyniaan, me koeponnistimme sen, ja sitten se tulee laivalla Suomeen. Suositeltava järjestly sellaiselle, joka miettii veneen ostoa keskeisemmästä Euroopasta!

Ihan täysin emme ehtineet päästä sinuiksi veneen kanssa, joten aikaa kuluu liikaa narujen etsimiseen ja säätöjen miettimiseen. Taktiikka oli vähän kateissa, kun pää oli cockpitissä. Vene kulki kyllä kovaa, mutta väärään suuntaan! Olimme lopputuloksissa neljäs.

Meitä pidettiin Gdyniassa kuin piispaa pappilassa. Asuimme Jarekin talossa ja ohjelmaa oli järjestetty joka illaksi. Perjantai yleistä jutustelua ja oluenjuontikilpailut, lauantai Beer & Bowling sekä kuvasaaliin katsastus, sunnuntai veneiden pakkaus ja palkintojen jako.

Olemme kovasti kiitollisia puolalaisille tästä mahdollisuudesta ja nyt keskustellaan jo ensi vuoden kisojen aikatauluista. Ehkä saamme taas puolalaisia vieraita! Suomalaiset ovat aina tervetulleita Puolaan.

Seuraava kisa on sitten Lohjan Karvalakki.

FIN-8736
Raimo Raita
Jukka Suonpää

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.