R3 / Helsinki

//R3 / Helsinki

Hesan regatta lauantai

Lähdimme Tampereelta aamutuimaan aurinkoisessa ja erittäin lämpöisessä säässä kohti Helsinkiä. Hyvinkään kohdalla meni pilveen ja satoi muutaman tipan. Tämä ei meidän fiilistämme latistanut ja päivän ekaan starttiin saatiin huonon lähdön jälkeen hyvä meno päälle ja pyrkimys oikealle Melkin tapaan antoi paikan ykkösenä ekalla ylämerkillä. Ottomatti ja KiraMatti tiukasti kannassa. Heidän joutuessa keskenään nostelukisaan, laskettelimme alas rauhassa ja saimme sen verran kaulaa, ettei kukaan peittänyt. Homma alkoi olla siinä ekan lähdön osalta.

Toiseen lähtöön tuuli nousi jo hieman. Järjestäjä mokasi jotain lähdön hetkellä (ilmeisesti viklan luokkalippu ei noussut ajallaan) ja äänimerkkien kanssa nousi Marianne. Se hiukan häiritsi menoa, kun mietittiin, että mitä nyt tapahtui. Samalla huomasin, että kierroslukutaulua käänneltiin ja edessä oli siis kolmen kierroksen kisa. Kaikki jatkoivat kisaa niinkuin pitikin. Ekalla alamerkillä parin veneen jo ollessa kryssillä järjestäjä antoi äänimerkit ja näytti C-lippua radan muutoksen vuoksi. Kyllä sitä jonkun aikaa etsiskeltiin uutta merkkiä. sitten kun kaikki viklat olivat kiertäneet ylämerkin, sitä vasta alettiin siirtämään. Sitten vain arvailemaan että kuinka paljon sitä oikealle viedään, lopulta ehkä 100-150 m. Tuuli koveni mukavasti 7-9 m/s lukemiin, palasi sitten lähes samaan mitä oli ollutkin ja OttoMatti näytti kuinka fiveä ajaetaan kryssiplaanissa. Vauhtien kasvaessa eroa alkoi syntyä jonkun verran alamerkille mennessä. HemppaAtte nousi myös ohitsemme ja viimeisellä kryssillä oli tarkoitus ajaa uudestaan heidän kantaansa, kunnes sitten petti etustaakin talja alapäästä. Koko riki oli hetken pelkän fokan kankaan varassa, mutta hyvin se sen kesti. Välitykset puolittuivat hätä korjauksella ja siitäkin ennätettiin maaliin ennen kuin oltiin jääty OttoMatille 15 minuuttia.

Kolmas lähtö oli vielä hiukan kovempaa keliä ja OttoMatti dominoi lähtöä selkeästi. Räty ajoi hienosti kakkoseksi meidän jäätyä kolmanneksi. Petri/Juhani nautti myös selkeästi koventuneesta tuulesta ja he selvästi nautiskelivat menosta ollen 4.

Kilpailu keskikastissa oli tosi tiukkaa ja sijat vaihtelivat lähdöittäin. On hienoa kun nuoria on tullut mukaan lisää hesasta ja tampereelta.. Nuoret tamperelaisetkin olivat lähteneet parin vuoden tauon jälkeen taas mukaan. Valitettava välinerikko (roikkumaremmi irtosi ja samassa yhteydessä peräsin vioittui) viimeisessä lähdössä oli heille ikävä takaisku, mutta ovat taas pian kuulemma mukana. Ja hyvä niin sillä tätä luokka kaipaakin, uutta verta vanhojen rinnalle.

Sunnuntai

alkoi pohjatuulisena ja kirkkaana. Siis vesille kellumaan, kunnes merituuli alkaisi – ja sehän alkoi tuttuun tapaan yhden maissa. Olimme laatineet mäkimiehen strategian: ajetaan niin hyvin kuin osataan ja katsotaan mihin se riittää. Ja heti ekasta lähdöstä paukku, sitten toisesta ja sitten vielä kolmannestakin… Mutta OttoMatti ja Rätyinen koko ajan iskuetäisyydellä. Maxitin hirmuinen kryssivauhti ja nousukulma olivat kuitenkin muille liikaa.

Sunnuntain opetukset: kaikkein tärkeintä oli katsoa shiftit. Tuuli ei kääntynytkään auringon mukana, vaan heitteli erikoisella tavalla vasemmalle. Ehkä tämä oli vallitsevan pohjoisvirtauksen aiheuttamaa. Samasta syystä makkararadan lenssit piti ajaa Harmajan puolelta. Espoon puoli oli kuoleman paikka.

Startissa kannatti jopa jäädä suosiolla kakkosriviin, jotta pääsi heti heittämään paaralle ja oikealta lähestyvään puuskaan. Juhan uudet Polaroidit pääsivät oikeuksiinsa.

Tulokset osoitteessa http://www.helsinkiregatta.fi/components/com_tulokset/tulokset/2009/HelsinkiRegatta2009_505_final.htm

Seuraava kisa: SM Näsijärvi. Aikaa tasan kuusi viikkoa. OttoMatin merkinkierrot olivat taas todella mallikelpoista katsottavaa. Kaikki muut venekunnat antavat joka merkillä tasoitusta pari-kolme veneenmittaa. Tämän korjaamme vielä kuntoon ennen mestaruuskisoja.

Nährään Nässyllä!

Ranking Leader 8924 Maxit

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.