EM puolivälifiilikset

/, Kisaraportti/EM puolivälifiilikset

EM skabat kielissä ovat päässeet puoliväliin; keskiviikkona kaksi lähtöä, torstaina kolme, jäljellä vielä toiset viisi. Kiel on tarjonnut erinomaiset seiluu olosuhteet ja kerrassaan mahtavat rantafasiliteetit; olympiasataman mainion perussetin lisäksi ke oli hyvä buffet, torstaina HETI rantaan tullessa kaljaa ja lämmintä pasteijaa, perjantaina on taas sponssibuffet, lauantaina risteilu ja su palkintojenjakobileet – ei paljon ruokapaikkoja tarvitse itse katsella.

Keskiviikkona oli kaunis auringonpaiste ja keliä 4-6ms, jossa 5-10 asteen shiftejä ja ”tuulisuikaleita”. Alla vanhaa aallokkoa ja pienempää choppia. Joku sanoisi hankalaa, allekirjoittaneille tervetullutta 100 veneen ja pirullisen hyvien venevauhtien fleetissä. Suomalaisista 8466 Sampsa & Antti taktikoi itsensä kohtuullisesti kärjen jälkeiseen ykköspakkaan ja paranteli siellä asemiaan sijoille 19 ja 26, keskiviikon jälkeen sijalla 23. 8632 Tumppi ja Hamppi olivat vain hieman perässä kummassakin lähdössä, vaan 100-300m on tässä fleetissä aika monta sijaa, ke jälkeen sijalla 40, hieman taas perässä 8768 Jukka & Kari 47 ja Tuomas & Timo hieman tästä perässä

Torstaina oli regatan tiukin päivä kolmella lähdöllä. Sen kunniaksi keliä siunaantui aamuksi ja ensimmäiseen lähtöön noin 8ms ja aallokkoa miehiset 1,5m (pituuden ollessa noin 10m). Nämä täydelliset seiluuolosuhteet hämmensivät suomipoikain keskittymiskykyä (liekö vähän jännittänyt 100 venettä poukkoilemassa minne sattuu isossa aallokossa) ja esim. allekirjoittaneet myöhästyivät 1. jänislähdöstä mukavat 2 veneenmittaa, Tumpi ja Hampi mokasivat yhden lähdön vastaavasti ja Jukka ja Kari ottivat keskimmäisestä lähdöstä kunniakkaan DFL, mutta nousivat tuosta viimeisestä lähtöruudusta sijalle 50. Ei huonosti. Ylipäätään kukin venekunta väläytteli varsin mallikkaita ajoja päivän mittaan. Päivän paras sijoitus lähdön kestäessä oli 8632:lla jossa Hamppi laski edestään vain 10 spinnua … ei kannata laskea… ei spinnua veteen, eikä maston päätäkään, ei ainakaan molempia; silti sijoitus ihan kunniakas 30+. Ylipäätään torstai tarjosi mitä kummallisempia hämmennyksiä radalla; esimerkiksi slöörille ilmestyi yhtä äkkiä eteen sotku jossa kaksi paattia yhdessä kovaa huutavassa sumpussa, kun toisen spinnunskuutti oli mennyt toisen stuuran puomin ympärille. Torstain suomalaistulokset hieman keskiviikkoa vaisummat, torstain jälkeen Antti ja Sampsa 8466 sijalla 29. Tumppi ja Hamppi 8632 sijalla 45. Jukka ja Kari 8768 54 ja Thomas ja Timo 61.

Tänään radalla on kaikkien veneiden GPS seuranta livenä (ja kai replaynäkin saatavissa) lähtö suomenaikaa klo 12, kaksi lähtöä, keliä näyttää olevan noin 10-14ms … ts vauhtia ja vaaratilanteita riittäänee!

Hauskaa on!!

Suomifleetin kirjurina

Sampsa

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.