Århus EC, NoM, DM

/, Kisaraportti/Århus EC, NoM, DM

Tiimit JariTuomas ja JukkaTatu saapuivat sateiseen Århusiin myöhään torstai iltana.

Perjantai oli suunniteltu treenipäiväksi, mutta sateinen ja kova tuulinen (15 m/s) sää pisti keltanokkatiimin JukkaTatun varovaisiksi. Suomifleetin kovantuulen spesialistit JariTuomas kävivät tällöin luukuttamassa kepsiin 17.8 kt. Samoihin alkoihin vielä Århusiin matkalla oleva Suomifleetin kolmastiimi SampsaAntti keräilivät tuulenvoimasta revenneen kansipeiton palasia Iso-Beltin sillalla.

Ensimmäisenä kisa-aamuna lauantaina tuuli puhalsi samalla voimakkuudella kuin perjantaina, mutta aurinko oli ilmaantunut taivaalle. Tuulen hieman laannuttua iltapäivällä järjestäjät uskalsivat lähettää veneet vesille. Ekan startin yläprikalla JukkaTatu osoitti, että kovalla tuulella ei manöövereiden tarvitse olla täysin kohdallaan, jos gastilta on pituutta ja iso pää – sijoitus top10:ssä ja Suomifleetin keulilla. Sama tiimi osoitti myös, että kovan tuulen lenssillä ei gastin pituudesta eikä isosta päästä ole hyötyä vaan manööverit täytyvät olla kohdalaan – turtle. Tuulen yltyessä puolifleettiä suuntasivat rantaan JukkaTatu mukanaan. JariTuomas ja SampsaAntti kisasivat urhoollisesti kaikki kolme starttia uintikeikoista ja välinerikoista huolimatta. Lauantaipäivän erikoismainintana Tom Bojland luukutti 20.9 kt!

Sunnuntaina aurinko paistoi ja tuuli 10+. Suomifleetti purjehti kaikki neljä lähtöä kisaten keskenään top10 ulkopuolella. FindelTellen vei voiton, BM:t kakkosena ja Dr. HungerKleiner kolmosena. JariTuomas 11. SampsaAntti 13. ja JukkaTatu 17.

Tatu

PS: EuroCupin tulokset kokonaisuudessaan osoitteessa www.505eurocup.org, JariTuomas tällä hetkellä kokonaistilanteessa sijalla 2.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.