R2 Airisto

//R2 Airisto

Tampere rules again.
14 venetta ilmestyi linjalle. Porista vain yksi kun Isokarhu on loukannut selkansa SM kisoihin asti, Tampereelta kolme, Turusta kaksi, loput Helsingista. Hyva Hoski! Vai pitaisiko Thomas laskea porvoolaiseksi.

Lauantai antoi kevytta kahdesta viiteen kelia. Hetkittain paastiin vaijerille, valilla tuskiteltiin kopissa.Tuulen kaannokset olivat tayttyvan matalapaineen lajityypillisesti suuria.

Maxit teki ennen kisaa joukkuepaatoksen, etta ajetaan pilvien ja tuulialueiden mukaan. Viis ennusteista ja kompassista. Nyt kun olemme saaneet trimmit kuntoon, niin tama olikin ainoa oikea tie. Otimme jokaisen shiftin erittain nopeasti ja paattavaisesti siita riippumatta, mita muu fliitti teki. Valilla ajoimme vaaraan suuntaan kohti nousevaa pilvea ja sloorasimme sitten ylamerkille, ja tienasimme helposti kymmenia metreja. Sitten kun olimme karjessa, Juha neuvoi mua nain:pidetaan itsemme jalkijoukon ja seuraavan merkin valissa. Niin helppoa se joskus on…

Jarjestajat suostuivat siihen Sampsan toiveeseen, etta koska sunnuntain keliennuste oli heikko, ajaisimme nelja lahtoa. Ja nain tehtiin. Maxit johti taas kun ajettiin viimeisen eran toista kryssia. Paahdoimme taysilla sattumoisin linjan yli ja kas kummaa, laivalla ammuttiin laukaus kuten voittajalle! Me vahan ihmeteltiin, mutta kun emme olleet ehtineet kipparikokoukseen aamu unemme takia, oletimme, etta tama viimeinen kisa oli maaritelty kaksikierroksiseksi. Kyse oli kuitenkin lautakunnan laskuvirheesta ja oikeastaan olisi pitanyt ajaa viela yksi kierros! Me ja seuraavana tullut HemppaAtte lahdettiin kotiin suu virneessa. Muut pyorivat hetken neuvottomana laivalla ja lahtivat sitten ajamaan viimeista kierrosta. Kylla me ihmeteltiin…

Teimme rannassa hyvityspyynnon ilmeisen tuomarivirheen takia ja meille myonnettiin siita kisasta sija 2,6.
Sunnuntaina ei paasty ajamaan tyynen takia, joten lauantain tulokset jaivat lopullisiksi.

Opetukset ainakin meille: vene sellaiseen kuntoon, ettei tarvitse etsia koysia, sen verran tunteja vesilla etta tietaa mita tekee. Siina ne kaikkein tarkeimmat. Yksinkertaista ajamista!
TULOKSET OSOITTEESSA

http://www.saunalahti.fi/ass1/index.html
Ja seuraavaksi Helsingin regatta.

Maxit 8924

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.